sunnuntai 11. elokuuta 2013

pitsikiviTämä on kivi ja nyt siitä tuli pitsikivi.

Tämä kivi on vaeltanut verannan somisteena puulaatikolta tai ruukun viereltä toiselle jo vuosien ajan. Kaunis luonnonkivi, mutta valkoisella pitsillä päällystettynä se on nyt edustava ja naisellinen. 

Ja kaikki lähti pienistä pitsiliinoista, joita hamstrasin äskettäin iltatorin eräältä kirppispöydältä. Kotona kaivoin valkoisen virkkauslankakerän esiin ison lasipurkin pohjalta ja aloin virkata kjs-verkkoa pitsiliinan ympärille. Siinä ei tarvittu mitään pitkän matematiikan taitoja kuten derivointia, funktioita tai muita kommervenkkeja, vaan pelkästään laskea seitsemään ja perusvirkkaustaitoa. Lopuksi pujottelin työn reunaan ohuen kuminauhan ja kiristin työn kivasti suppuun. 

Valitettavasti kuvasta ei saa käsitystä kiven koosta, mutta se on noin 20x30cm. Se on aivan liian suuri pidettäväksi esim. pöydällä paperipainona tai muuna pöytäkoristeena. Se siis jatkaa edelleen somistustehtäväänsä verannan asetelmissa, kunhan ensin pidän sitä vielä hetken olkkarin lattialla katseen vangitsijana. 

Aion virkata vielä toisen samanlaisen. Ja ehkä kolmannenkin. Vai tekisikö niin monta kuin niitä herkkiä pieniä pitsiliinoja ostin? 

4 kommenttia:

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Hieno idea! Vähän pienemmän kiven päällä toimisi todellakin paperipainona. Ovistopparinakin kiva.

Ingi kirjoitti...

Kiva! Näin on kivessäkin pehmeyttä!

Sinipellavainen kirjoitti...

IHANA :)

nätti rätti itse kirjoitti...

pehmeyttä kyllä vaan, mutta painoa siinä on!