tiistai 31. joulukuuta 2013

farkkutaskumekko


Tämä onnellinen ompelija hilluu näin ALE-aikaan omilla kangashyllyillään ja ompelee. Sen sijaan, että lähtisi vaeltelemaan hikisissä nyrkkipajoissa valmistetun pikamuodin perään. Onnellisen ompelijan ei tarvitse lähteä omaa ompeluhuonetta loitommalle löytääkseen uuden halvan vaatteen.

Todistan sen tällä mekolla. Ei tarvinnut edes kangaskauppaan astua. Ja kaavakin oli jo aiemmin hyväksi testattu ja vähän kuin klassikkomallia.

Jonkinlaiset epätavalliset ja erottuvat taskut tähän uuteen tummansiniseen ruutumekkooni halusin. Sellaiset, että ne huomatessaan miettii, että onko kangas loppunut kesken vai miksi taskut ovat kuin toisesta vaatteesta.

Ja aivan oikein hän tuumii; taskut ovat tosiaan toisesta vaatteesta. Leikkasin takataskut irti murkkuikäisen kokoisista farkuista, jotka ö-kaapissa lojuivat ja tikkasin ne siististi mekkoon etutaskuiksi. Ne sopivat siihen yhtä hyvin kuin yksi sievästi siemailtu viinilasillinen uuden vuoden aattoon! 

Hyvää käsityön täytteistä uutta vuotta, hyvät ihmiset!

8 kommenttia:

hienotar kirjoitti...

Onpa kaunis mekko, hyvä malli ja ihana kuosi!
Taskut ovat kuin piste iin päälle =)

Hyvää vuodenvaihdetta onnelliselle ompelijalle!

Pellavasydämen Mervi kirjoitti...

Heti tämän nähdessäni tuli mieleen sanonta "istuu kuin pyry suojalumessa". En tiedä, mistä moinen sanonta tulee, enkä edes sitä, että istuuko se pyry (mikä sitten onkin) hyvin vai huonosti.

Mekko on joka tapauksessa erittäin hyvin istuvan näköinen. Olet hyvin onnistunut!

Eliisa kirjoitti...

Kylläpäs on kiva mekko! Kaikkea hyvää sinulle ensi vuodelle, käsityöntäyteistä tosiaan!

nätti rätti itse kirjoitti...

Kiitos, kiitos!

Kankuritar kirjoitti...

Ihana mekko ja taskut ovat piste i:n päälle. Hyvää alkanutta vuotta 2014 ja mukavia ompeluhetkiä sinulle!

K u T o M i N e kirjoitti...

Mukavaa uuden vuoden jatkoa sinulle koko vuodeksi,
on ollut ilo seurata blogiasi
kaikkia upeita ideoita !
odotan jo seuraavaa postausta....

A kirjoitti...

Kiva ja hyvänmallinen mekko ja niin sopiva :)

Kävin välipäivinä kaupoissa, kun sain lahjakortin joulujahjaksi. Ajattelin käyttää sen vaatteisiin. Vaan en löytänyt mitään itseä kiinnostavaa. Haaveilin myös mekosta ja näyttää olevan että itse se on tehtävä. Saa sellaisen kuin haluaa ja missä viihtyy. Kun on kirppis- ja ompeluihminen on kauhean vaikea tyytyä kaupan tuotteisiin. Taidanpa minäkin alkaa kaivelemaan kangaskasoja, kunhan arki alkaa.

Idearikasta Uuttavuotta :)

nätti rätti itse kirjoitti...

Tarja Siik: Bloggaamisen kautta on kyllä kieltämättä mukava jakaa rakkaaseen harrastukseen liittyviä kokemuksia, tarinoita, ajatuksia... Kiitos palautteestasi!

Anne: Ja oletko muuten huomannut, että siinä ajassa (tunteja) kun ravaa ahdistuneena vaatekauppoja läpi, ompelee samassa ajassa vaivattomasti itselleen, omalle tutulle kroppakoolle mekon tai hameen tms. Ainakin luottokaavoilla...