sunnuntai 10. syyskuuta 2017

tapettihyllyHylly on ajalta nuoruus ja eka yhteinen kämppä. Miehen tekemä, ja kuului kirjoituspöydän yhteyteen. Silloin, kun edessä olivat häät ja yhteiset lapset - ja koko elämä.

Se oli muutaman vuoden ajan piilossa vaatehuoneen hyllyjen alla ja toimi apuhyllynä. Hylly oli tämän päivän makuun hirvittävän tylsä.

Äskettäin vaatehuone sai uuden taivaallisen maalin pintaansa. Se raikastui, eikä apuhyllylle löytynyt enää sieltä virkaa.

Mitä tapahtui siis hyllylle? Kierrätykseen? Autotallin nurkkaan? Ulos taivasalle luonnon armoille ruukkuhyllyksi?

Keksijätyttö sisälläni viimein sanoi, että yritä vielä uudistaa. Se sopisi leveydeltään keittiön kapeimmalle seinälle. Myös taustalevy löytyisi sille varmasti jostain.
Yksi päivä hiippailin rautakauppaan ja ostin vajaan tapettirullan ale-laarista. Löysin kaapista valkoisen spraymaalin ja sumutin hyllyn etulistat valkoisiksi. Mittailin hyllyä, mittailin tapettia ja leikkasin. Sekoitin tapettiliisteriä, johon tiputin hieman myös puulimaa. Tapetoin hyllyn värikkääseen uuteen kuosiin.Hylly on edelleen yhtä yksinkertainen kuin ennen. Mutta se muuttui keittiön uudeksi ilopilleriksi hyvin vähällä tekemisellä ja rahalla. Täytyi vain olla viitseliäs, nuuka ja ryhtyä toimeen avoimin mielin!


7 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Huima muutos!!!!! Eihän tuollaisesta historiallisesta esineestä olisi edes voinut luopua :D ja nyt se vasta upea on! Mikä tapetti!!!

nätti rätti itse kirjoitti...

Joo - olin ihastellut tuota tapettia jo joskus aiemmin. Ja ottanut jopa näytepalan, joka lopulta päätyi kattausliinaksi. En epäröinyt hetkeäkään, ettenkö sillä hyllyä päällystäisi.

Tiinatei kirjoitti...

Oikea herkku!

nätti rätti itse kirjoitti...

- niin minustakin! ;-)

Iisa kirjoitti...

No tämähän on oikein oikein äitimäinen, sanoisinko. :) Pinkkiä ja pirteyttä!

nätti rätti itse kirjoitti...

- heh heh!

A kirjoitti...

Onpa ihana hylly : )