tiistai 24. helmikuuta 2015

luovaa laiskottelua

Olen harrastanut viime päivät luovaa laiskottelua terveydellisistä syistä. Kun jaloissa on kirurgin äskettäin tekemät 15 viiltoa ja niissä jokaisessa yksi tikki sekä jalkoja puristavat tukisukat yötä päivää, ei istuminen ompelukoneen ääressä tai puikkojen jatkeena innosta, eikä onnistu.

Mutta onnellinen olen siitä, että kirurgi veisti jaloistani pahkurat pois ja ensi kesänä voin huolettta näytellä siistejä sulosääriäni minimittaisissa vaatteissa, ilman leggingsejä.

Luova laiskottelu on tarkoittanut tällä kertaa vanhojen Taito-lehtien selailua. Päässä humisee käsityön merkitykseen ja tulevaisuudenkuviin liittyvät artikkelit, mutta myös alasta innostuneiden henkilöiden haastattelut veivät mukanaan. Luin tarinan mm. Suomen tiettävästi viimeisestä pitsitehtaasta (Taito-lehti 3/2010) ja sen pelastajasta. Tiedän nyt myös, että Turussa tehtiin 2000-luvun alussa neulelöydös, joka on oletettavasti vanhin Suomessa tavattu neule ajoittuen 1440-1550-luvuille (6/2002). Sekä ilokseni eteeni aukesi myös koko aukeaman kokoinen juttu siitä, kuinka meillä täällä Ylä-Savossa Kiuruvedellä vaalitaan käsityöperinteitä ja ideoidaan uutta yhteistyössä käsityökeskuksen toimikunnan, marttojen ja maa-ja kotitalousnaisten kesken (2/2007).


Luovassa laiskottelussa on etunsa ja ilonsa. Voi pysähtyä puntaroimaan asioita itsekseen. Ja päätyä  lopulta omissa pohdinnoissaan siihen, että tässä valtakunnassa käsityö elää ja voi hyvin.

Paremmin kuin minä tänä päivänä. Poistan pikkuläppärin sylistäni ja raahaudun kohta lääkäriin.8 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Tuo on parasta ajanvietettä tuollaisessa tilanteessa. Nyt täytyy toivoa kovasti, että kesästä tulee lämmin, eikä niitä legginsejä tarvita edes lämmikkeenä!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Pikaista toipumista! Minäkin toivon, ettet tarvitse leggingsejä!

Unknown kirjoitti...

Sopiva tauko käsityöinnon kartuttamiseen. Sääli että sait tauon sairaslomasta, mutta kyllä se siitä. Mukavaa toipumista!1

Susu kirjoitti...

Pikaista paranemista kintuille! Kaipahan tässä täytyy kesää jo alkaa odottelemaan, kun ei tuosta hiihtämisestä tahdo ennää mittää tulla :/

sinisukka kirjoitti...

Leppoisaa paranemista! - minäkin vietän silloin tällöin luovaa laiskottelua ko. lehtikasan kanssa - yksi parhaista käsityöalan julkaisuista!

TeSa kirjoitti...

Käsityölehdistä jää yleensä lukematta juurikin nuo artikkelit.
Reipasta toipumista sinulle.

SeijaAnneli kirjoitti...

Kiitos vierailustasi blogissani, siksipä osasin kurkistaa sinun blogiisi ja ihastuin kovasti. Liityin lukijaksesi, että osaan tulla vastakin.

nätti rätti itse kirjoitti...

Kommentit ilahduttivat tätä toipujaa. Päivä päivältä varjot lyhenevät ja päivät pitenevät!