lauantai 25. huhtikuuta 2015

leikin viemääLEIKKI VIEKÖÖN! kirja on luovaan ja leikkisään elämään kannustava. Kun näin tämän värikkään kirjan joulun alla Joensuun Taito Shopin hyllyssä, tajusin heti, että kirjan sisältö sopii minun neurologisille kytköksille oikein hyvin. Aikuiselle kirjassa on oma huumorinsa!
Kirjaa selatessa alan aina toivoa, että olisin vieläkin se pieni mielikuvitteleva tyttö, joka näkee sammaleisen metsikön upeana linnana ja sammakonkudun samettimaisena suklaakiisselinä. Alkaa haaveilla Pelle Pelottoman tai Peppi Pitkätossun urasta. Tai ainakin päiväkotitädin. 

Kirja on pullollaan veikeitä vinkkejä ja hulvattomia ideoita siihen, miten maailmaa voi hämmästellä ja elämään heittäytyä mielikuvituksen voimin. Selailen, inspiroidun kirjan väreistä, nautin sen visuaalisuudesta ja hassuista tehtävistä.  
Entä jos HeiHeiHei -tehtävän opastamana yllättäisi tänään kaikki kylänraitilla kohtaamani ihmiset tervehtimällä reippaasti mitä hassuimmalla tavalla, ja laskisin kuinka monta hymyä saisin aikaan!.... No, en sittenkään... En taida kuitenkaan ottaa sitä riskiä, että joudun johonkin syytteeseen tai valtakunnanoikeuteen. Niin ajattelee tylsä täti-ihminen. 
Mutta yhden tehtävän nyt teen; otan kuvan ja laitan siinä kuvatun esineen (kukkaispeilin) puhumaan... Ok, jatkan kirjan selaamista, mutta yritän olla riehaantumatta tästä kirjasta liikaa!


3 kommenttia:

Reija kirjoitti...

Ihan uusi kirja minulle, mutta vaikuttaapa aika hauskalta! =D

Marle kirjoitti...

Ei ollut tuttu kirja minullekaan, mutta varmasti inspiroiva! Tuo käsipaino kaipaa hieman uutta mekkoa, jos hänelle virkkaisit jotain kivaa ja värikästä. Sitten sitä olisi mukavampi heilutella.

nätti rätti itse kirjoitti...

Haa, mikä idea; käsipainoille virkattu nuttu. Kaikki keinot ovat kyllä sallittuja, että saisi ne aktiivisempaan käyttöön...