sunnuntai 27. syyskuuta 2015

poppanan pauloissa
Kun neuloin poppanakaitaleita cd-mobilen vanteiden päällystämiseen, alkoi ajatuksissa olla jo seuraava työ. Jäin poppananeuleen pauloihin! Ajatus sen hyödyntämisestä esim. tyynynpäällisenä tarrautui mieleni sopukoihin niin kovasti, ettei auttanut muu kuin lopettaa vinkuminen ja ryhtyä sanoista puikkoihin.

Nyt tyyny on valmis. Erillistä sisustyynyä myöten.
Tiedät varmaan, että poppanakudetta käytetään oikeasti mm. kaitaliinojen ja kassikankaiden kutomisessa - siis kangaspuilla. On myönnettävä, että parempi niin, sillä sen verran monta kertaa vinoon leikattu, sentin levyinen poppanakude katkeili puikoilla soljuessaan...

Minun poppanakuteet on lahjoitus ikäihmiseltä, joka kertoi, ettei tarvitse niitä enää. Niitä oli lähes muovikassillinen. Oletan, että tämä lahjoitus vielä kuljettaa ajatuksiani ylös, alas, oikealle ja vasemmalle, hullutteluun ja vakavampaan tekemiseen... ennen kuin ne kaikki on hyödynnetty johonkin. Ehkä myös niiksi kaitaliinoiksi ja kassikankaiksi.


8 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Ihanat värit!

Unknown kirjoitti...

Nyt on sopivan sävyisiä tyynyjä penkillä.

sinisukka kirjoitti...

Jokohan olisi poppanan renessanssin aika :D

kosotäti kirjoitti...

neulottu poppanatyyny on erilainen ja tosi kaunis.

Eija kirjoitti...

Hieno poppanatyyny. Kauniit pirteät värit.

nätti rätti itse kirjoitti...

Raitojen kulkua suunnittelin siinä tehdessä... sain siten kaikenlaisia jämiä käytettyä pois.

Poutapilvi kirjoitti...

Sopii niin hienosti muiden tyynyjen joukkoon. Materiaali on mielenkiintoinen. Neuloin joskus kauan sitten kesätopin poppanasta. Käytin neuloessa ohessa toisena jotakin lankaa. Ei haitannut vaikka poppana välillä hiipuikin ohuen ohueksi. 30 v. sitten tehty neulomukseni on jo jonnekin kadonnut. Ilmeisesti siitäkin syystä että oli "kutistunut" talvisäilytyksessä. Näin ollen kuvaa en siitä enää saa.

nätti rätti itse kirjoitti...

Poppanakuteen kanssa ohut lanka onkin loistava idea! Myös tyynyyn. Kiitos vinkistä.