keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

toiskätisen istuinalusta

Käsillä ei tehdä käsitöitä, jos käsissä on vaivaa. Eikä oikein silloinkaan, jos vaiva on vain toisessa kädessä. Sen minä olen tiennyt jo melkein kuukauden ajan. 

En muista, että koskaan aiemmin tässä käsityöelämässäni olisin saanut rasitusvamman neulomisesta. Onneksi se on vasen, eikä oikea käsi. Vasenta joudun nyt käyttämään säästöliekillä. 

Tähän aiheeseen sopii vallan hyvin istuinalusta, jonka kokosin parittomista lastenlapasista Iisalmen käsityökeskuksen Wanhat vanuttuneet -kurssilla. Innoitus ja idea tuli pik-kkusiskoni aiemmista projekteista. Kipu ja kolotus häipyivät kurssilla, kun ideat lähtivät lentoon ja veivät mennessään myös minut, vaikka tarkoitus oli jäädä vain vähäksi aikaa kuuntelu- ja kuvaajaoppilaaksi. 


5 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Kiva idea.

nätti rätti itse kirjoitti...

Nii-in.

Marle kirjoitti...

On kyllä hauskan näköinen istuinalusta! Tein vastaavan joskus kuutisen vuotta sitten tuolla vuodatuksen puolella ollessani. Koiramme keräili yksinäisiä lapasia pitkin ulkoilulenkkejä ja kun ne oli ollut nostettuna jonkun puun oksalle muutamaksi viikoksi, annoin tuoda kotiin. Mökillä se on suosikki istuinalusta, etenkin lasten keskuudessa.

Jokke kirjoitti...

Lapasista tuli hauska! Minäkin olen keräillyt vanhoja sukkia tälläistä varten, edistyy vähitellen.

nätti rätti itse kirjoitti...

Marle, kyllä vain, olen nähnyt muuallakin tehtävän näitä kuin siskollani. Ehkä jopa sinun myös. Ideat kiertävät ja se on hyvä se.
Jokke, tätä oli kyllä hauska tehdä. Suunnitella myhäillen, mihin järjestykseen laittaa lapaset ja mihin muotoon.