tiistai 27. marraskuuta 2012

jätteen vähentämisen viikolla


Luin jostakin, että parhaillaan (20-28.11.2012) on meneillään vuosittainen jätteen vähentämisen viikko. Useassa EU-maassa ja myös meillä Suomessa. 

Olen nyt myöhäisherännäisenä hengessä mukana niin, että siirrän tähän vanhan blogini puolelta esimerkkejä siitä, miten olen uusiokäyttänyt omaan varastoon jossain vaiheessa kulkeutuneita kalusteita. Ongelmajätteitähän ne eivät tietenkään ole olleet, mutta jätettä kuitenkin. Monen vuoden heitteillejätön jälkeen ne saivat lopulta uuden pintakäsittelyn ja uudet tervetulotoivotukset siirtyä taas kodin puolelle. Muutama vuosi sitten päällystin esimerkiksi vanhan lipaston karttasivuilla. Lipasto toimi aikanaan 90-luvulla meillä vauvanhoitopöydän alaosana. Innostuin sivelemään oman oppikoulun aikaisen peruskartaston sivut kiinni sen pintaan liima-vesi-seoksella.

Lipasto on ollut nyt muutaman vuoden tässä kuosissa ulko-oven lähettyvillä. Yhä uudelleen sinne sukelletaan etsimään tumppuja, kaulaliinoja ja muita asusteita... Pintakäsittely on ollut yllättävän kestävä ja kestää kosteahkoa pyyhkimistä.4 kommenttia:

K u T o M i N e kirjoitti...

Aivan ihana lipasto.
Kiva idea karttasivuista.

kesän taikaa kirjoitti...

Hieno lipasto. Noita ylijäämä kalusteita on huolentonta uudistaa, kun voi antaa luovuuden vapaasti valloittaa;)

nätti rätti itse kirjoitti...

Tarja Siik: Treen asuntomessuillahan on oli tänä vuonna jonkin verran tuota karttateemaa... ja tytön kanssa siellä kierrellässämme vain tuumasimme, että onhan tuotakin jo nähty... kun joskus jokut samaan aikaan kierrelleet sattuivat huokailemaan, että voi miten kiva idea tuollainen karttajuttu! ;-)

Tarja A: Aivan! Siinä vaiheessa kun on jo kyllästynyt varastoimaan niitä jossain pimeässä "luolassa", niin onneksi juolahtaa edes joskus ajatus, että antaisiko sille vielä yhden mahdollisuuden. Jos menee pieleen, niin menköön. Mutta onneksi joskus sitten homma onnistuu, ja siitä tulee tällainen lempparikaluste!

Anonyymi kirjoitti...

Juuri tuollainen lastulevyinen "ei niin kaunis" lipasto nököttää huoneen nurkassa, jospa saisin tästä inspiraation. Kartoissa on jotain kiehtovaa, kirjaston kierrätyshyllystä voisi löytyä sopivaa materiaalia, pidänpä silmät auki.
helena