keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

pyöreään muotoon

Nakkasin tänään ruokakaupan kassalla maitolitran ja hunajapurkin väliin uuden virkkauslehden. Lehdestä toivoin kotiin päästyäni virikettä ja intoa virkkaamiseen - ja keskeneräisen, tuskastuttavan virkkuutyön jatkamiseen. 
Koukkusin ensin koemielessä lehden ohjeella yhden pienen-pienen pitsiliinan, päästäkseni virkkauksen nautintoa tuovaan vireeseen. Työn valmistuttua totesin kuitenkin, että se poikkeaa näistä muista aiemmin vapaasti virkkaamistani paloista niin paljon muodoltaan, ettei sopinut oikein joukkoon. 
Tämä valkoisista pyörylöistä koostuva projekti on nimittäin ollut jo jonkin aikaa ns. vaiheessa. Idea on hakenut muotoaan. Hakenut muotoaan ihan kirjaimellisesti. Sillä tavoitteena pitsipallo, joka on kovetettu liimavesiseoksella.
Olen sommitellut paloja ilmapallon päälle ja ommellut osan niistä jo yhteen. Työn takkuaminen on johtunut osaltaan ilmapallovaivoista. Neula puhkoo helposti pallon. 
Punainen pallo on vielä testipallo (kolmas).  Lopullinen kovettaminen tapahtuu hieman isomman ja pyöreämmän ilmapallon päälle (joita on vain yksi!). Palojen virkkaaminen jatkukoon. Mistään lehden ohjeista enää viis veisaan. Samalla tyylillä raahaudutaan pala palalta maaliin saakka.4 kommenttia:

Riitta Sinikka kirjoitti...

♥oi,miten kauniita!

kosotäti kirjoitti...

Ihana idea, pallosta tulee varmasti upea.

nätti rätti itse kirjoitti...

Toivon niin, että hyvä tulee, mutta olen huomannut, etteivät ilmapallot halua tehdä yhteistyötä kanssani niin hyvin kuin toivoisin.

SeijaAnneli kirjoitti...

Oi mikä ihana idea, mielenkiinnolla seuraan edistymistä.