maanantai 17. syyskuuta 2012

Kukkaketo -villashortsien ohje

Nämä tallinnalaiset hameraidat ovat hilluneet iloisesti takaraivollani sitten viime kesän reissun. 
Ja ehkäpä juuri sen vuoksi tunnen tulevani niin hyvin toimeen puikoilla olevien villashortsien raitojen kanssa. Jotain samaa niissä näen.Lanka: Nalle Kukkaketo, 2 kerää
Mallineule: aina oikein neule
Tiheys: 10cm x 10 cm = 24s x 44 krs (puikot 3,5)
Ohje koolle 38/40

Luo 36 s. 
Neulo 7 krs > lisää 1s toiseen laitaan (= keskiedun haarasauma). 
Neulo 4 krs > lisää 1s
2 krs > 1s
2 krs > 1s
2 krs > 1s
2 krs > 4s
2 krs > lisää 37s (= yht. 82s)

Neulo suoraan 30 cm, mutta lisää 4 x1s noin 5 cm:n välein vyötärökorkeuteen. Kun olet neulonut 30 cm suoraan, ala päätellä takahaarasaumaa varten seuraavasti:
3 x 10 s joka 2. krs ja sitten joka krs seuraavasti: 3s, 2s, 2s, 2s, 2s, 1s, 1s, 1s, 1s, 1s, 0, 1s, 0, 1s, 0,0,1s, 0,0,1s. Neulo lopuilla 36 s:lla vielä 7 krs ja päättele.

Neulo toinen peilikuvaksi. 

Ompele haarasauma ja lahkeiden sisäsaumat. Neulo vyötärölle vielä kuminauhakuja ja viimeistele lahkeensuut mieleiseksesi esim virkaten. 


6 kommenttia:

santra kirjoitti...

Kiitos ohjeesta. Laitoin sen kirjanmerkkeihin ja kunhan Sukkasatotempaus on ohi katsotaan saisinko ne tehtyä. Minkä kokoiset puikot sulla oli ja kuinka paljon lankaa kului??

nättirätti itse kirjoitti...

puikot 3,5 ja menekki 2 kerää. taidanpa lisätä ne tuohon ohjeeseen vielä. Kiitti ku huomasit.

K u T o M i N e kirjoitti...

Hei,
Ihanat villashortsit. Kangaspuilla kun itse teen, pisti silmääni kaunis matto :)

Sonja kirjoitti...

Kiitos hauskasta ohjeesta! Nuo Viron raitakankaat kutkuttivat minunkin mieltäni, herkullisia värejä!

Bluemama kirjoitti...

Kun olen aivan tollo, enkä ole lukenut neuleohjeita... niin voiko joku ystävällisesti vääntää rautalangasta muutaman kohdan...
" lisää 4 x1s noin 5 cm:n välein vyötärökorkeuteen" eli lisätäänkö 4 kertaa 5 cm välein yksi silmukka vai 4 silmukkaa 5cm välein?

Ja tuo päättely onkin sitten toinen juttu... Päätelläänkö(sama kuin kavennetaanko? ) 3x joka 2. kerroksella molemmista päistä 10 silmukkaa? Ja sitten seuraavilla joka kerroksella molemmista päistä ensin 3s, seuraavilla 4 kierroksella 2s molemmista reunoista jne... vai...?

Kun ei tuo niinkön käytännössä tunnu hankalalta neuleelta, mutta en vain osaa lukea ohjeita, kun aina oon mennyt vain mutu-tuntumalla kaikki kantapäät sun muut(ja siltä ne on näyttäneetki :P ) Kiitos, jos joku jaksaa selventää.. <3

nätti rätti itse kirjoitti...

bluemama, odotas katson ohjeesta,,,,

... lisäät 4 kertaa 5 cm välein 1 silmukka

... päättelet vain siitä toisesta päästä, johon et lisännyt noita äskeisiä silmukoita. Kaikki nuo loput päättelyt vain siinä toisessa päässä.

ok? tsemppia puikotteluun. Jätähän viestin tänne sitten kun olet saanut ne valmiiksi, kiitos!