tiistai 27. tammikuuta 2015

makunsa kullakin
Onko tämä mekko hyvä vai huono? Hyväksyttävissä vai täysin pielessä?

Tästä mekosta en viilliintynyt. Ristiriitaisissa tunnelmissa ompelin.

Kirjasta "Ompele vaatteita jokaiselle päivälle"  kokeilin nyt toista kaavaa. Valitsin mekon sivulta 22. Kaavamitoitusta tutkiessani tuli epäilys vastaan. Mekon kaava on koolle 32, 34, 36 ja 38. Omiin mittoihini verrattuna pienin koko (32) vaikutti sopivimmalta. Sovituksen jälkeen sekin osoittautui 38-kokoiselle liian suureksi. Jouduin kaventamaan sivusamoista reilusti. Ja tekemään vielä leveän kuminauhakujan takavyötärölle saadakseni eteen kapeamman silhuetin.

Ompelin mekon valmiiksi vähän marmattaen. Tuskainen vaihe vaihtui voittoon vasta, kun vastavalmistuneen mekon päälle kokeilin liivihameita. Sain mekon suurimmalta osalta piiloon. Hameen helma ja onnistunut hartialinja jäävät mukavasti näkyviin. Asusta tulee mieleen sekoitus hulvatonta Peppi Pitkätossua ja taikoja tekevää Maija Poppasta.

Jos joku päivä törmään kauppareissulla tummansini-lila-raidallisiin sukkahousuihin, kiikutan ne epäröimättä lähimmälle kassalle.


6 kommenttia:

Hieno tar kirjoitti...

Tuo malli ei oikein iskenyt minuun! Mekkosi näyttää kuitenkin upealta!!

Kankuritar kirjoitti...

Ei hassumpi kokonaisuus, mielestäni.

Poutapilvi kirjoitti...

Kaunis mekko ja epäilemättä ihana materiaali ja mukava päällä. Pompulahelmien kanssa hieman hupsutteleva ilme ja liivimekon kanssa asiallinen lookki. Voit vaihdella tyyliä!

nätti rätti itse kirjoitti...

Miellyttävä päällä se kyllä on. Materiaali pehmeähköä kapeavakoista samettia. Ja mekko väljä malliltaan.

Marle kirjoitti...

Minusta tuo samettimekko on hieno ja sopii hoikalle. Myös liivihameen kanssa. Peppi ja Maija Poppanen kieltämättä tulevat hieman mieleen, mutta se on hyvä asia. Pitää olla hauskuutta.

nätti rätti itse kirjoitti...

hei marleelle ja kiittää rohkaisusta.