torstai 26. maaliskuuta 2015

kokeilevaa virkkaustaNyt on makkarissa koristeena vastavalmistunut, iso pitsipallo. Kokosin sen pienistä virkatuista kukkaympyröistä ja kovetin liimavesiseoksella. Tämä oli kokeilutyö - ilman mitään varsinaista ohjetta. 

Palojen virkkaaminen sujui intuitiolla ja pääasiassa matkakäsityönä. Palojen pistely yhteen sujui viiveellä ja laiskasti. Pallon kovettaminen oli jännittävin vaihe. 

Olisin halunnut pallosta täydellisen pyöreän, mutta lila ilmapallo, joka olisi ollut muodoltaan hieman pyöreämpi kuin punaiset, ei tykännyt hommastaan ja sanoi poks. Niinpä oli tyydyttävä punaiseen ilmapalloon, joka oli soikea. Tai sanotaan vaikka pääsiäismunan muotoinen.

Harmi, etten millään ymmärtänyt, että ilmapallosta, jonka puhalsin pitsityön sisään, voisi liueta väriä. Ilmapalloa ei voinut mitenkään päällystää esimerkiksi tuorekelmulla, sillä täytin ilmapallon vasta sitten kun se oli pujotettu (liimavesiseoksessa liotetun) pitsityön sisään. 
Onneksi vaaleanpunaista väriä on kuitenkin vain yhdessä kohdassa ja pystyn sen vaihtamaan, kunhan saan hankittua lankaa lisää. 
 Pallon korkeus on noin 35 cm.


9 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

kaunis!

kosotäti kirjoitti...

Oi miten ihana

nätti rätti itse kirjoitti...

Kiitos. Aluksi vähän mökötin tuon muodon takia :-) mutta kyllä se alkaa nyt näyttää jo paremmalta.

Tuulia kirjoitti...

Hieno, oikeastaan kivempi kuin ihan pyöreä.

Onnellinen Oliivi kirjoitti...

Onpas ihanan herkkä ja kaunis :)

mjohanna kirjoitti...

Kaunein käsityö ikinä! Mäkin haluaisin tuollaisen, mutta enpä taida osata...

nätti rätti itse kirjoitti...

Oi, kiitos!

Heidi kirjoitti...

Mahtava idea, hieno lopputulos! Tätä täytyy kokeilla jossain vaiheessa.

Villa Pipo kirjoitti...

Todella kaunis, niin kuin sinun muutkin virkkaukset! Aika vähän olen itse virkkaillut, mutta viime syksynä kun virkkausinspiraatio iski, totesin että se on todella koukuttavaa hommaa!!