lauantai 28. lokakuuta 2017

mikä matolle nimeksi?


Aloitin taiteilemaan seuraavaa hapsumattoa, vaikka edellinenkään ei ole ihan valmis. Tämä solmeilu kiehtoo minua nyt valtavasti, sillä ensimmäinen mattoni oli esillä Lähikäsityömessuilla ja se sai mukavasti ihailua osakseen. Myynnissä ollut verkkopohja innoitti ihmisiä aloittamaan samanlaisen projektiin.  Pohjaa on edelleen myynnissä käsityökeskus Alliinassa. Myös mattokanttia.

Tätä toistakaan en piilota välillä kaappiin, vaan annan sen lojua keskeneräisenä pöydällä. Kasa pätkittyjä kuteita on aina valmiina solmeilua varten. Solmu sinne, solmu tänne. Sattumanvaraisuus tuo hitaasti valmistuvalle matolle luonnetta. Saksin nipun trikookudepätkiä. Solmin, pätkin, solmin, pätkin, solmin.


Ensimmäiselle matolle annoin nimeksi Ilotulitus. Sillä sen värikirjo yksinkertaisesti poksahtelee ja räiskyy.

Tässä matossa erottuvat puolukka, marjapuuro, marjamehu ja... pinkit prinsessakarkit. Hmmm.... minkähän nimen antaisi tälle matolle. Työn nimeäminen on aina hauskaa. Entä jos sinä ehdottaisit jotain?

7 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

karpalo tai vadelma tulee mieleen. kauniit värit!

sinisukka kirjoitti...

Marjaherkku :D

Helena kirjoitti...

Minusta matto on ilmiselvästi Smootie, joka on tehty kotoisista marjoista ja sekoitettu vain kevyesti, jolloin siihen jää suutuntumaa.

nätti rätti itse kirjoitti...

Kiitos ehdotuksista. Ihanaa että vaivauduitte vastaamaan. Sinisukan ehdottamasta "marjaherkusta" väänsin viime yönä valvoessani sanan "Marjakka". Toisen hapsumaton nimi olkoon siis Marjakka. Marjakka-matosta puuttuu muuten enää muutama solmu (lue: noin sata).

sinisukka kirjoitti...

Marjakka - wau, miten persoonallinen nimi!!!

nätti rätti itse kirjoitti...

- sanaleikkiä... :-)

Anne kirjoitti...

Punanen kanerva tuli heti mieleen. Johtuu varmaan vuodenajasta : )