sunnuntai 26. toukokuuta 2013

keittiön uusi väriläiskä


Kotilieden ihanat käsityöt -kirjan (2008) ohjeella toteutin palavirkatun tyynyn matkakäsityönä.

Virkkasin sitä myös lennon aikana, joten tulipa testattua sekin, että lentokoneeseen saa ottaa mukaan virkkuukoukun. Sen ensimmäisen kerran esille salamyhkäisesti käsimatkatavaroista kaivaessani, hieman hämmennyin, kun lentoemot eivät hirmustuneet, eivätkä hyökänneet  kimppuuni, matkustamokaan ei panikoinut, eikä lennonjohto aloittanut hätälaskua. Eihän se tietty ole aseeksi luokiteltu esine, koska on tylppä, joten turvatarkastuksessakaan kukaan ei kysynyt siitä mitään. No, kaikki muuthan sen jo tiesivät, paitsi minä.
Kirjassa on kuva valkoisesta tyynystä. Se näytti silmissäni kuitenkin niin valjulta, että oli selvää, etten minä tee omastani valkoista. Tyynyn oli tarkoitus tulla keittiöön, jonka ikkunassa on tilkkutyönä ommeltu värikäs tilkkukappa. 

Tyyny nököttää nyt yksin keittiön puusohvalla ja leiskuu vielä yksikseen iloisenkirjavan tilkkukapan alla. Muita tyynyjä sillä näyttää olevan kovasti ikävä, joten on aloitettava virkkaamaan seuraavaa, mutta jollakin toisella palavirkkausmallilla...

Tämän tyynyn jurytän sarjaan "ihana, vaikka itse sanonkin".
4 kommenttia:

Anama kirjoitti...

Totta: ihana! Ai herkku noita värejä!

hienotar kirjoitti...

Aivan hastuttava, niin malli kuin väritkin! Hei, mäkään en tiennyt että virkkuukoukku ei ole "ase" =)

sinisukka kirjoitti...

Nuo värit...:D Hyvä tietää, että virkkuut onnistuu lentokoneessakin!

nätti rätti itse kirjoitti...

...mutta millainen palatyyny seuraavaksi? täytyypä surffailla sivuillanne ja etsiä idistä....