lauantai 18. toukokuuta 2013

kukkafestarien jälkeenMikä onkaan ensimmäinen käsityö sen jälkeen, kun on käynyt kukkafestivaaleilla


Nämä aloittivat kukinnan pari päivää sitten ja kukkia ilmestyy koko ajan lisää. Värimuunnoksia on monta. Kyseessä on kestävä lajike, eikä se säikähdä edes hallaa.

Kukat ovat vielä varrettomia, mutta normaalikasvusta poiketen ne kasvattavat vartensa vasta kukan ilmestymisen jälkeen.


Kukkien parissa voi nauttia väreistä ja kukkien erilaisista muodoista. Tätä lajiketta en ollut aiemmin kokeillutkaan...5 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Sopii myös siitepölyallergikolle :)

juuli kirjoitti...

Onpa kukkia kerrakseen! Madeiran kuvat oli kivoa, ja kukkamekko tietenkin juuris sopiva sinne. Tiesitkö niistä festareista etukäteen?

nätti rätti itse kirjoitti...

Juu, kyllä ne festarit oli jo tiedossa matkaa buukatessa, mutta ei me erityisesti niitä varten sinne lähdetty. Satuttiin siis saamaan niistä vähän extraa kaupan päälle. Silmät selällään siellä tuli kuljettua ja ihasteltua... niin kaduilla kuin vuoristossa ja pikkukylissäkin. Kukkafestarit olivat loppuviikosta ja Funchalissa, pääkaupungissa.

Anna-Maria Väätäinen kirjoitti...

Hienoja kuvia Madeiralta ja hauskoja virkattuja kukkia. Näistä tulee hyvälle tuulelle! Järjestettiinkö Madeiralla vielä retkiä pajukylään ja sen pajuverstaaseen?

nätti rätti itse kirjoitti...

Kyllä järjestettiin. Me kävimme siellä tosin toisena päivänä paikallisbussilla omatoimisesti. Alakerrassa olivat punomassa iäkkäät nainen ja mies. Kyläteitä pitkin kävellessämme huomasimme yhdessä vanhassa ränsistyneessä talossa olevan "tehtaan" jossa niitä punontamateriaaleja kuivatettiin ja niputettiin. Ja jotain muutakin miehet siellä touhusivat. Materiaali oli kuivumassa viereisen rakennuksen katolla.