sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

virkattu peitto ja tilkkutyyny


Minä ja kuvan iso virkattu sängynpeite törmättiin eilen yhteen Eukonkannon MM-kisojen yhteydessä järjestettävillä Pitäjämarkkinoilla Sonkajärvellä. Olin jo pitkään haaveillut tällaisesta löydöstä - maksoi mitä maksoi periaatteella. Niinpä tein kaupat!

Tällä isolla virkatulla peitolla on vahva henkilökohtaisuuden juonne. Ei, ei tietenkään minuun, vaan peiton tekijään. Yhteensä 240 virkattua palaa. Ovatko ne syntyneet vimmalla ja voimalla? - vai arasti ja hitaasti vuosien myötä? Myyjä ei osannut sitä kertoa.

Peite on joka tapauksessa ollut aiemmin käytössä, vaikka se näyttää kuin vastavalmistuneelta; ei tahroja, ei hajua, ei haurastumista…. Yksinkertaisesti upean upea!

Luonnonvalkoinen kalalanka valkaistuu pesussa ja auringossa. En vielä kippaa peitettä pesuveteen, mutta aurinkokylpyjä sille lupaan.


Peiton lisäksi myyntipöydästä irtosi tämä herkullinen tilkkutyynynpäällinen mukaani, vaikka tilkkutyynyt ompelen yleensä aina itse. Sen kuuluu nyt inspiroida tämän talon ompelija niin villiin lentoon tilkkujensa ja pitsinauhojensa kanssa, että syntyisi muutama tilkkutyyny lisää!


3 kommenttia:

Nina kirjoitti...

mmmmm...vau...mahtavat löydöt ja tuo seinä,aivan ihana!!!! jahans, nyt iski tilkkukuumeilu!

käsityöläisenkotona kirjoitti...

Ihana peitto. Mullakin on etsinnässä valkoinen virkattu puuvillapeitto. Valkoista ei vaan ole vielä tullut vastaan.

Jaana kirjoitti...

Kaunis peitto ja kiva tilkku tyyny.