keskiviikko 29. tammikuuta 2014

kierrätykseen

Tuumailen kankaan laatua. Tutkin kuvioita. Kokeilen venyvyyttä. Vertailen värejä. Lajittelen lahjoituksena saadun ISON laatikollisen kankaita kiikutettavaksi jälleenmyyntiin Tekstiilikierrättäjät ry:n Sarkapajaan.


Olin tyytyväinen huomatessani, että minunkin ahneudessani on rajansa, mitä kankaisiin tulee. Jonkun kankaan kohdalla tosin oli ummistettava silmänsä, rajoitettava mielikuvitusta ja tungettava se äkkiä syvälle laatikkoon, ettei houkutus tullut liian suureksi. 

Tänään vapaapäivän aamuna kävin kippaamassa koko lastin Sarkapajaan. 


Sarkapajan kierrätystekstiilien joukossa on myynnissä näinkin sävähdyttävän värikkäitä raitakankaita rullatolkulla. Tämän väripläjäyksen edessä alkaa hyppiä riemusta kuin lapsi karkkihyllyllä, mutta harmi vain, että pesu- ja muut testaukset ovat kertoneet, että nämä kankaat eivät ole alkuperäisin lampaasta eikä lampaanvillasta vaan ne on kudottu ihan jostain muusta. Surullisen nihkeistä akryylilangoista. Mutta joka kerta niiden edessä on pysähdyttävä aistimaan kuinka väreissä voikin olla terapeuttista voimaa ja energiaa!

 Sarkapajan avajaiset elokuu 20137 kommenttia:

Sanna B kirjoitti...

Onkohan noi sarkapajan raitakankaat kuinka hintavia? Kun se, että ne on iuh (akryylia) ei haittaisi ollenkaan jos siitä ompelisi vaikka kantorepun ;)

nätti rätti itse kirjoitti...

Heips Sanna! Olen tulossa ensi viikolla Ristiinaan. Mä ostan jotakin noista kangasta mukaani, että pääset testaamaan, vaikka epäilen onko se tarpeeksi tanakkaa kantoreppuun. Hinta on vain 3 eur/kilo tai jotain, no problem!

Sanna B kirjoitti...

Oi kiitos! Noihin reppuihin tulee aina tukikangas niin se ohuus ei sinänsä haittaa, joskus olen repun tehnyt jopa ohuesta huivista. Tervetuloa meillekin käymään uuteen kotiin :)

nätti rätti itse kirjoitti...

ok, yritän muistaa huomenna ma:na nappasta jotain niistä mukaani, kun käyn Sarkapajalla kokouksessa (kuulun sen hallitukseen). Jaa-has, missäs päin sitä nykyisin kotoillaan? Ehkäpä tulenkin käymään. :)

Nuukaska Kl kirjoitti...

Olipa tosi houkuttelevia kankaita väreiltään. Tosi hieno yhdistys, harmillisen kaukana minulle tosin, mutta ajatus on ja toteutus on tosi tosi hieno!

Sanna B kirjoitti...

Anttolan "keskustaan" me muutettiin vuodenvaihteessa. Uuteen vuokrarivariin. Laita vaikka viestiä jos tulet tännepäin niin varaan kaffepullat :D

nätti rätti itse kirjoitti...

ok!