sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

iso kukkapallo


Eilen kynittiin etupihan omenapuille rohkeat kevätleikkaukset. Siitä touhusta syntyi tämä kukkapallo, vaikkei tällä pallolla oikeasti ole mitään tekemistä omenapuiden saati oksasaksien ja sahan kanssa.
Tai no, sen verran kyllä, että jossain välissä ulkotouhuja pysähdyin hetkeksi penkomaan autotallin hyllyjä ja löysin sieltä vanhan ison styroksipallon, jonka pinnalta joskus olin irroittanut kaikki siihen liimatut männynkävyt ja jonka olin viskannut sinne kaikkien nuhjuisten kukkaruukkujen joukkoon. 

Ja kun rupesin katsomaan sitä styroksipalloa hiukan eri vinkkelistä, ohi vanhan käpyidean, huomasin, että ehkä se pitäisi ottaa sieltä päivänvaloon ja pistää jonkinlaiseen värikylpyyn. Illalla sitten käteni hapuilivat trikoomatonkudekoriin ja virkkuukoukkujen suuntaan ja siitä se värikylpy sitten alkoi.

Koristelin sen vielä virkatuilla kukkasilla, joita oli jäänyt jäljelle viime kesän kukkapuu- ja kukkakeppi projekteista.Jo kertaalleen jätteeksi tuomittu styroksipallo löytyy nyt iloisesti olkkarista, kasvitaulujen ja tupsupuun luota. Se siirtyy siitä sitten aikanaan ulos piristämään kesäverantaa. 

Ja koska tämä tuntui syntyvän melkein kuin itsestään,  niin näitähän voisi tehdä useamman. Sitä toista  samankokoista vanhaa styroksipalloa en onnistunut silti vielä löytämään...5 kommenttia:

Jokke kirjoitti...

Kiva!

Krista kirjoitti...

Tosi hauska idea!

Anne kirjoitti...

Onhan tuo pallo ihan omenan värinen :)

nätti rätti itse kirjoitti...

No niinpäs viittaakin omeniin myös väreiltään... alkukesästä taidankin ripustaa sen roikkumaan omenapuuhun. :)

kosotäti kirjoitti...

mainio idea ja lopputulos on upea.