sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

kierrätystehtaalla Helsingin kaapelitehtaalla


Kierrätystehtaalla huokui kaksi päivää itse tekemisen meininki ja roinamuotoilun henki. Soluttauduin tämän ekohenkisen väenpaljouden joukkoon eilen lauantaina koko sen aukioloajan. Aamun ensitunneilla ompelupajan ohjaaja virittelemässä konettaan ennen kuin ensimmäinen ohjattava saapuu paikalle. 


Lavaohjelmassa mm. Aija Rouhiainen kertoi, miten hänelle on itsestään selvää, että hylätyt vaatteet ommellaan uusiksi ja taas käyttökelpoisiksi. 


Trashion Remade malliston mallikappaleet olivat mustaa, mustaa ja mustaa... Vaihtokirppiksen vaatteiden, asusteiden ja harrastetavaroiden lykkääminen eteen päin oli ekoteko.  Jotkut toivat ja jotkut veivät.


Käsityöläisten kierrätyshenkisistä myyntipöydistä ostettiin parhaimmat palat. Menneen maailman materiaaleista löytyy oikea tunnelma ja tarina uusiin askarteluihin ja käsitöihin. Kierrätyshenkisiä ihmisiä Helsingin kierrätyskeskuksen osastolla etsimässä aarteita.Kokkotyösäätiössä farkut matkanneet jätteestä uusiksi käyttöesineiksi. 


Vähän erillään sijainneesta pop up storesta (ovi vas.) tehtiin viime hetken pikkuhankinnat. Kello näyttää, että ovet sulkeutuvat muutaman minuutin kuluttua. Oli aika poistua iloisin mielin kotimatkalle.


9 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Tosi hienoa, että tällaisia tapahtumia järjestetään. Harmi vaan, kun ne ovat kaukana täältä asumispaikaltani. Sen kyllä uskon, että löytöjä sieltä tekee ja myös sen, että itsekin saa ideoita omiin 'tuunauksiin'.

kosotäti kirjoitti...

mahtava tapahtuma, mutta miksi kaikki kiva on aina kaukana.
Tuollaisten tapahtumien soisi leviävän muillekin paikkakunnile.

nätti rätti itse kirjoitti...

Nii-in, en tiedä mistä päin kommentoitte, mutta matkaa Hkiin on täältäkin junalla 6 tuntia. Nyt onneksi sain järjestettyä niin, että päiväselti matkaa oli kolme tuntia sivunsa. Ja kun kaukaa lähtee, eikä mitkään aikataulut sido, niin kannattaa sitten viettääkin tapahtumassa koko sen aukioloaika. Mukava päivä se oli!

Anne kirjoitti...

Taisipa olla kiva päivä :) Meillä täällä Jyväskylässä on 10.5 Käsityökorttelipäivä, satamassa.

Anonyymi kirjoitti...

Tuonne kun olisi päässyt !!

sinisukka kirjoitti...

Outs mikä paikka... ehkä oli parempi etten tiennyt :)

MaMMeli kirjoitti...

heippa!
Tulin heti vastavierailulle ja löysin paljon kivoja ideoita täältä, tulen siis toisttekkin:)

Rentukka kirjoitti...

Ihan on mennyt ohi tuo tapahtuma minultakin. Täytyykin pitää silmät ja korvat auki, josko seuraavalla kerralla pääsisi mukaan!

nätti rätti itse kirjoitti...

joo, pakko päästä ensi vuonna sinne uudestaan.