torstai 12. kesäkuuta 2014

ymmärränkö vai en

 

Kuukausi on kulunut siitä, kun ostin Türin kukkamarkkinoilta Virosta matkatuliaisiksi... kukkia? Ei ei ei, vaan ihan jotain muuta... VIRKATUN PIKKUPUSSUKAN. Keltaisen pikkupussukan, johon sokaistuin yhdessä käsityöteltassa, koska pussukka näytti loistavan kilpaa helteisen auringon kanssa. Lisäksi huomasin sen olevan niin tavattoman mielenkiintoista pintastukstuuria. Jotenkin suomumaista. 

Ei haitannut yhtään, vaikka kännykkäpussiksi se oli hieman liian lyhyt.  Kotiin päästyäni virkkasin siihen jämälangoilla muutaman kerroksen lisää.

Tätä pussukkaa ja virkkaustekniikkaa olen näyttänyt nyt monelle käsitöihin kallellaan olevalle naiselle ja jokainen on ehdottanut oman versionsa miten sitä virkataan. Olen itsekin tutkinut, ihmetellyt ja venyttänyt sitä ymmärtääkseni miten. 

Nyt tänään tuli silmieni verkkokalvoille merkittävä näky; krokotiilihuivi SK lehdessä 9/2012. Tekniikan täytyy olla sama. Ohje sanoo "Krokotiilipintaa virkataan siten, että joka toisella kerroksella tehdään suomuja, joka toisella pohjaruudutusta, jonka ympärille suomut virkataan". 

Pussukassa jokaiseen suomuun on vielä virkattu pieni helmi.

Hei, tätä on kokeiltava. Ihan vaikka vain uteliaisuuttaan.4 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Erikoisen näköistä tekniikkaa, mutta pussukka on kivan näköinen.

Sanna B kirjoitti...

Olisko ne näitä krokotiilisilmukoita :)

http://www.examiner.com/article/crocodile-stitch-to-crochet

nätti rätti itse kirjoitti...

Joo on! Just tuota! Ja oikein video-ohjeenkin sille löysit. Non-niin, nyt opettelemaan...

Sanna B kirjoitti...

No kun oon himoinnut Miiolle semmoisia tossuja joiden varsi on tuota suomuneulosta ja pinterestistä löysin vihdoin ohjeen kuinka tuota tehdään :)