sunnuntai 17. elokuuta 2014

ennen metallikeräystä


Oliko alkukesä kolea? Jaa, ei muistella sitä enää. 

Sillä tämä kesä on lopulta ollut kuin unelmien kesä; aurinko paistanut, kukat kukkineet ja on ollut aikaa vaikka makoilla pihakeinussa heinäkorsi suussa. Käsitöitä on tehty, mutta on jäänyt muun puuhastelun takia tekemättäkin. 

Olen yrittänyt antaa itselleni luvan hullutella pihamaalla. Ylimääräinen roina ja oivallus ovat yrittäneet kohdata. Viime talvena vaihdettu kiuas ei saanutkaan lähteä vielä metallikeräykseen, vaan heitin siihen keskikesällä mullat ja viimeiset krassinsiemenet. Kesä kasvatti siitä leikkimielisen jutun lettuliiterimme kylkeen. Myös halkovajasta nostettiin päivänvaloon ruostunut savustuslaatikko, josta tuli ruukku ruusupavuille.


Vanhojen nahkaronttosten oli tänä kesänä tyytyminen tekokukkiin.

6 kommenttia:

kosotäti kirjoitti...

Kiuas sai uuden elämän kukkien kasvattajana,tosi mainio idea.

Pilvikirsikka kirjoitti...

Voi harmi! Tuo ois kyl ollut soppeli ratkaisu minunki krasseille. Viime syksynä vanha 22v. kiuas sai häädön ja uusi ostettiin tilalle. Täytyypä käydäkin heti tutkailemassa veikö isäntä kiukaan romukeräykseen vai jättikö konehallin nurkkaan "josjoskussattuutarvitsemaan" aatoksella. Mitäänhän ei kannata oikeasti hävittää ennenkuin on sata vuotta romuja säilönyt nurkissaan:):):)
Komiasti kukkii krassit tuossa sinulla.

Ingi kirjoitti...

Kiuas näyttää ihan taideteokselta!

Marle kirjoitti...

Hauska idea!

sinisukka kirjoitti...

Jukra! Ollaan onneksi hitaita täällä Hämeessä ja alkukesällä vaihdettu kiuas seisoo vielä halkopinon vierellä...:D Kiitos ideasta!!!

nätti rätti itse kirjoitti...

Hyvä... ensi kesänä kukkii varmaan saunankiuas monessa muussakin pihassa!