torstai 28. elokuuta 2014

kesäinen raitamatto

Elina Hassi ehdottaa kudonta-alan kirjassaan Räsymatto – nostalgiaa ja nykyaikaa:

Leikittele. Iloitse ja riemuitse! Maailma on täynnä värejä, eikä vääriä väriyhdistelmiä ole olemassa. Heittäydy lapsenmieliseksi ja unohda kankeat kaavat. Jos mielesi tekee kutoa lilan raidan viereen oranssi raita, niin kudo se. Jos mattosi pyytää vaaleanpunaisen raidan viereen punaista raitaa, niin anna se sille. Ole hurja, päästä mielikuvituksesi valloilleen ja nauti luomistyöstäsi.”

Niinpä päätin tätä mattoa kutoessa katsoa, minne värit minua vievät. Suunnittelen upottavani siihen kaikki edellisistä mattoprojekteista yli jääneet kerät, jotka ovat ostokuteita.
Tämän piti olla kesäprojekti, mutta syksy ehti tulla ennen kuin sain luotua loimen ja pyydettyä käsityökeskuksen Merjaa kanssani kiertämään loimen tukille. 15 m mattolointa on nyt anopilta lainassa olevissa kangaspuissa.  Joten annan nyt vain kerien lennellä ja pirran paukkua! 

Kesäinen raitamatto voi näköjään syntyä myös syksyllä!


10 kommenttia:

Kankuritar kirjoitti...

Mukavia hetkiä mattoloimesi kanssa! Elina Hassi on ihan oikeassa värien suhteen, vain mielikuvitus voi olla rajana. Kesän aikana minulla oli juuri tuollainen projekti, mitä sinä olet aloittamassa. Ja ihme ja kumma, kyllähän ne kuteet pikkuhiljaa alka vähenemään!

Hieno tar kirjoitti...

Noinhan mulle käy usein = aina kutoessa. Rauhallista en varmaan osaisi tehdäkään. Tosta tulee upea matto, sopii kesään ja syksyyn :)

kosotäti kirjoitti...

mahtavan värikästä mattoa tulossa.

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Oi iloista mattoa, tykkäisin itseki tehdä:))

nätti rätti itse kirjoitti...

1,5 metrin verran olen jo raitoja sompaillut. Toivon loppukerien riittävän vielä toiseen mokomaan...

Marle kirjoitti...

Tästä tulee ihana!

sinisukka kirjoitti...

Jihuu, miten iloista!!! Saisinpa minäkin itsestäni irti ja kutoisin ikivanhan poppanaloimen loppuun ja saisin vihdoin mattoloimen alulle... Jo viime syksynä piti, talvella piti...:D

nätti rätti itse kirjoitti...

jo vain!

Pilvikirsikka kirjoitti...

Ihana ja kauniit värit matossasi. Mie oon tehny tuolla systeemillä maton kesällä -71, kun muutin opiskelemaan toiselle paikkakunnalle ja piti kämpän lattialle saada matto. Minulla oli joka toinen raita luonnonvalkoista ja joka toinen raita kaikkia ihania kirkkaita värejä mitä äidin matonkudelootasta löytyi. Enpä ole sen jälkeen enää mattoa kutonut.

nätti rätti itse kirjoitti...

Ihana muistelo. Suosittelen maton kutomisen pariin joskus palaamista...