keskiviikko 30. joulukuuta 2015

jämäkudematto


Kun virkkaamisen (ja television) rentouttavaan nautintoon olin joulunpyhinä päässyt, niin edellisen maton valmistuttua antauduin seuraavan maton vietäväksi. Tarkoituksena oli heittäytyä pienoiseen seikkailuun ja ujuttaa kaikki entisistä mattoprojekteista ylijääneet trikookuteet tähän suunniteltuun pyöreään mattoon. Päädyin vaihtaamaan väriä miten sattuu ja satunnaisissa paikoissa, sillä tiesin, että värin vaihto aina samassa kohtaa, tekisi värinvaihtokohdasta muuta mattoa paksumman sekä erottuisi muutenkin matosta harmillisesti.Välillä levitin matontekeleen lattialle ja katsoin näyttääkö se hyvältä, pahalta vai hyvin pahalta. Koko projektia siivittivät jännitys ja odotus. Aivan kuten jouluun kuuluukin.
Alun irvistys ja epäilys vaihtuivat lopussa tyytyväiseksi hymähdykseksi. Ei se tietenkään näytä yhtä tyylikkäältä kuin kaikenmaailman Asterit, Juhannusruusut ym yksiväriset, pitsimäiset mattomallit, joita nykyisin paljon virkataan. Mutta jännitystä ja luovuutta siinä on tavallista enemmän.

Matosta tuli aika suuri - ja jäljelle jääneistä ylijäämäkerien määrästä hyvin pieni, joten tavoite toteutui.


5 kommenttia:

Hieno tar kirjoitti...

Hienon teitkin. Ja varmaan aika painavankin. Jonkun tarvikekasan madaltuminen on niin mieltä rauhoittavaa. Hyvää vuodenvaihdetta

Jokke kirjoitti...

Kivoja epätasaisia raitoja tosiaan.

nätti rätti itse kirjoitti...

Jonkunlaisen väritasapainon yritin aikaansaada, mutta punaista olisi saanut olla hieman enemmän...

kosotäti kirjoitti...

Tosi upea matto, nuo oranssit kphdat antavat mukavan lis'än.
Oikein onnellista Uutta vuotta

nätti rätti itse kirjoitti...

kiitos