sunnuntai 7. tammikuuta 2018

paluu pistoihin


Nyt on kuumeet, nuhat, köhät ja kurkkukivut lusittu. Koko alkaneen vuoden edestä. Tänä viikonloppuna on ollut aika painaa käsityönappula pohjaan.

Koska tämä vuosi on kirjonnan vuosi, aloitin sen ihmettelemällä, mitä pistoja minä hameeseeni parisen vuotta sitten pistelin. Katsoin myös Suomen käsityönmuseossa 2016 ottamani kuvat Omin Käsin -näyttelyn kirjonta-annista.

Ja napsin kirjahyllystäni muutaman kirjonta-aiheisen kirjan. Sekä keräilin erilaiset lankanöttöset, kankaanpalat ja kanavaneulat esiin.

Tarkoituksena oli saada tehtyä Taito-järjestömme kirjontajulisteen kaltaisia, kauniita pyörylöitä, joita voi käyttää esim. laukku- tai rintakoruina.


Mietin, aloitanko ronskisti vai teenkö piipertäen. Menin ihan fiilispohjalta ja kokeillen.


Nämä menevät mallikappaleiksi Käsityölauantaille 20.1.2018 käsityökeskus Alliinaan Iisalmeen. Tulehan kanssamme kirjomaan - ellei meille, niin lähimpään käsityö/taitokeskukseen!

5 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Hienoja! Huomenna on tarkoitus mennä Espan TaitoShoppiin katsomaan Pistoja näyttely.

nätti rätti itse kirjoitti...

Hienoa - menetkin mahtavan näyttelyn ääärelle. Itse näen sen loppukuusta.

Irmeli kirjoitti...

Kirjonta on kivaa, mukava pohja on pehmeä villa, itsellä pesukoneessa huovutet villapuserot. Värikkäät kännypussukat ja silmälasikotelot syntyvät nopeasti ja ovat kivoja lahjoja. Irmeli

nätti rätti itse kirjoitti...

Kiva Irmeli, että olet innostunut kirjonnasta. Ja minua siinä kiehtoo myös se, että työ voi olla varsin pieni ja sitä voi kuljettaa matkakäsityönä mukanaan sinne tänne...

sinisukka kirjoitti...

Hienoja, hienoja!!! Mitä sinulla on noiden korunappien sisuksissa? Mahtavaa, kun tämäkin osa-alue saa lisää näkyvyyttä!