lauantai 27. tammikuuta 2018

testineulontaa


Yritin olla innostumatta liikaa Ylä-Savon Ruutulapasista, kun lupasin selvittää sopiiko miellyttävä Lykke Superwash lanka sen alkuperäiseen ohjeeseen. 

Käsityökeskuksessa on sellainen "arkistolapanen", joka on aikanaan neulottu Ylä-Savon kotiseutumuseon kokoelmissa olevan lapasen mukaan.  Kuljetin "arkistolapasta" koko ajan työn edetessä vierelläni. Tavoitteena oli saada prikulleen samankokoinen ja -näköinen lapanen.

Ilmeisesti Kotiin takaisin- tai Kotilieden lämmössä -jaksoissa sattui olemaan niin jännittävät käänteet, että ohje jäi välillä vähemmälle huomiolle. Niinpä jouduin ensimmäisen peukalokiilan purkamaan.


Mutta lopputuloksena oli viimein lapaset, joita ei meinaa erottaa alkuperäisistä "arkistolapasista". Lykke langan käyttö Ylä-Savo paikallislapasiin sai siis siunauksensa.


Jottei tämä tutkiva neuloosini olisi edennyt liian nopeasti, en jättänyt asiaa tähän. Keksin, että neulonpa vielä samat  lapaset uudella Ulla-langalla, koska langan paksuus ei juuri poikkea edellisestä. Harmaan pohjavärin vaihdoin kuitenkin fuksianpunaiseen.

No, heti puikottelun alussa huomasin, että langan tuntu on aivan erilainen. Ei Lykke-langan veroinen ollenkaan.


Nyt sitten huomaan jo neulovani Ylä-Savon Ruutulapasia numero 3. Lykke-langasta tietenkin. Ja itselleni. Fuksianpunaista pohjaväriksi uudelleen.





2 kommenttia:

Sussi kirjoitti...

onpa ihana kuvio!

sinisukka kirjoitti...

Kaunis ja perinteinen kuvio on aina suosiossa!