torstai 29. elokuuta 2013

paperinaruvarjo


Kun näin tämän päivänvarjokuvan Jokkemaa-blogissa, oli heti päästävä pienen punaisen sateenvarjoni kimppuun.  Se oli odottanut jo katossa roikkuessaan uutta vaatetta jo pari vuotta. Vaikka oikeasti pieni punainen sateenvarjo on siltä ajalta, kun iso tyttöni oli pikkuinen tyttö. 

Huimapäisesti käteen tarttui rulla vanhaa ohutta kotimaista paperilankaa, jota olin juuri ostanut käsityökeskus Alliinasta. Ihan tavallisen pahvin väristä lankaa. 

Materiaalivalinta oli mukavan haasteellinen, sillä sen verran sopivasti koin koko matkan ajan jännitystä onnistumisen ja epäonnistumisen välillä. Purkaa en tarvinnut kuitenkaan kertaakaan.

Työ on tehty kiinteitä silmukoita virkaten. Varjo-osa löysästi virkattu kutosen koukulla. Reuna viimeistelty valkoisella virkkauslangalla. Myös varjon kahvan päällystin virkaten.

Varjo on edelleen pieni, eikä sen kanssa lähdetä sipsuttelemaan ulos aurinkoon tai marssimaan syysmyrskyyn. Siitä tuli vain entistä mielenkiintoisempi juttu sisustukseen. Löysi heti paikkansa makkarin vaatekaapin päältä. Tyttöni lukioaikaisen kipsiteoksen viereltä.

7 kommenttia:

Poutapilvi kirjoitti...

Voi, miten söpö!

Ingi kirjoitti...

Vau, siitä tulikin hauska koriste-esine!

Anama kirjoitti...

Oii! Hieno!

Jokke kirjoitti...

Hei, paperinaruhan toimii hyvin tässä jutussa!

möhönasu kirjoitti...

Todella hyvän näköinen! Minulla on iso varjo odottanut jo pari vuotta sopivaa ideaa :)

sinisukka kirjoitti...

Täällä myös varjo(ja) varastossa odottamassa inspistä :D Tää on hieno!

santra kirjoitti...

Kerrassaan ihana. Kävin kurkkaamassa Jokkemaankin varjoa. Hyvä idea. Vois itsekin joskus kokeilla. Laitetaan todo-listaan, joka kasvaa ja kasvaa ja kasvaa........