perjantai 1. helmikuuta 2013

punainen villakangastakki


Kirpparilla alkoivat silmäni säihkyä tämän punaisen pitkän villakangastakin kohdalla. Ymmärsin, että sillä on vielä paljon käyttöikää, kun sen muodistaa.

(Villa)konepesun jälkeen aloitin helman lyhentämisellä. Mutta pelkästään siihen tyytyminen olisi ollut liian yksinkertaista. Jotain, jotain, jotain se vielä huusi yksityiskohdaksi.

Yhden illan mietin eri vaihtoehtoja ja selailin lehtiä ja kirjoja. Liian tavanomaisia ideoita. Liian kummallisia ideoita. Liian työläitä ideoita.

Sitten lopulta päädyin hyödyntämään helman leikkaamisesta jääneitä ylijäämäpaloja. Leikkasin pari senttiä leveää kaitaletta ja ompelin ne poimuttaen helman sivukappaleisiin. Lopputuloksena oli mielenkiintoista kolmiulotteista pintaa, joka luo illuusion leveämmästä helmasta.

Ja kun vielä lisäsin taakse ylävyötärön kohdalle leveän kuminauhakujan luomaan vaikutelmaa empirelinjasta, niin malli oli mieleiseni.

Hyvän takin sain 5 eurolla ja muutaman tunnin mielekkäällä tekemisellä!


14 kommenttia:

käsityöläisenkotona kirjoitti...

Ihana.

katjainkeri kirjoitti...

Huikea!

Pirjo-Riitta kirjoitti...

Hieno tulikin!

sinisukka kirjoitti...

Kerrassaan upea!!! Hieno muokkaus!

hienotar kirjoitti...

Ihan mielettömän upea! Todella kaunis ja tyylikäs. Onnitteluni onnistuneesta työstä, tätä käytät varmastikin pitkään. Ja mikä vielä parasta, on niin hieno ja yksilöllinen ettei alkuperää pysty arvaamaan. Toista tälläista ei kävele vastaan.

santra kirjoitti...

No voi että!! Aivan upee luomus. Sulla on taito hyppysissä.

Ingi kirjoitti...

Aivan ihana, tyylikäs ja yksilöllinen! Uniikkikappale!

teija kirjoitti...

Kaunis!

Anama kirjoitti...

Huikean hieno!

Jokke kirjoitti...

Tyylikästä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihana!!! Multa löytyis kasariysäripinkki ja ysäri tummansininen... Olen säästellyt tilkuiksi / tyynyiksi / kirjontaan, mutta että takiksi vielä??? Mari

nätti rätti itse kirjoitti...

näin monta hehkutusta? no, jopas. Ja kun lasken vielä yhteen ne, jotka olen saanut kasvotusten face to face, niin tässähän tulee melkein ylypiäks, heh.

Tarja Siik kirjoitti...

Hehkutukset jatkuu ..
ihana on..
mistä näitä saa ostaa, kun en itse osaa ;/

TeSa kirjoitti...

Kauniisti modattu.