sunnuntai 24. helmikuuta 2013

neuleen kukkapuuTällä viikolla minulla oli mahdollisuus opastaa muutamaa ala- ja yläkouluikäistä käsityökoululaista vaatteiden tuunauksessa. Tuunaaminen tulee englanninkielisestä sanasta tuning ja alunperin sitä käytettiin puhuttaessa autojen tuunaamisesta. Tuunaaminen tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että teollisesti valmistettua massatuottetta muutetaan persoonallisemmaksi. Tuunaaminen on uudistamisen ja muodistamisen sisar.

Kahmiessani esimerkkejä omista vaatteistani tuohon kässäkoulun tuntiin, tajusin miten paljon omassa vaatevalikoimassani on muodistettuja ja uudistettuja vaatteita. Vain osan, kaksi isoa kassillista otin mukaan.

Tämä kuvassa näkyvä on yksi niistä. Ihana hyvälaatuinen neule, jonka takakappaleeseen halusin jotain omaperäistä. Muistan, kuinka ensin löysin lankavarastosta samanvärisen roosan puuvillalangan. Sitten se alkoi muuttua pikkukukiksi, kukille kasvoi varret ja lopullisessa sommittelussa kehittyi kukkapuu. Käsin pikkupistoin kaikki yksityiskohdat kiinni neulepintaan ommellen.

Näyttää siltä, että tämä neuletakki on liittoutunut ruudullisen puuvillamekon kanssa. Onhan molemmissa samaa miellyttävän vanhahtavaa roosaa. Ne eivät suinkaan ole päässeet pölyttymään käyttämättöminä, vaan ovat sujahtaneet päälleni aina silloin tällöin jo ainakin parin kolmen vuoden ajan.


1 kommentti:

Pirena kirjoitti...

Ihana tuunaus ja väri minun mieleeni.