tiistai 17. joulukuuta 2013

17. joulukuutaVälillä joutuu muistuttamaan itseään, että kaappiin on hautautunut vaatteita, joille pitäisi tehdä jotain. Vaikka kipata tekstiilikierrätykseen…. mutta niiden joukossa on myös sellaisia, joille voisi antaa jatkoaikaa pienin muutoksin. Tai isoin muutoksin. Tämä jakkupuku oli sellainen. 
Olen vuosikymmenien ajan pitänyt yksinkertaista ompelupäiväkirjaa. Ihan uteliaisuuttani otin nuo muistiinpanot esiin ja tarkistin milloin oli ommellut noin ikävystyttävän näköisen asun. Löysin merkinnän lokakuulta 2000. 


Ompelin sen silloin hyvälaatuisesta villakankaasta. Tummanvihreästä, joka taittuu harmaaseen. Hihat ja yläkaulus ovat  mustaa hirvennahkaa. Käytin näitä yhdessä ja erikseen monta vuotta. Nyt en yksinkertaisesti voinut sallia tämän asun jo olevan elinkaarensa lopussa.

Niinpä nyt oli aika tehdä jotain ja ryhdyin ratkomaan… nahkahihat pois… ja viimeistelemään kädentiet… että jakusta tuli liivi… sekä saksimaan hameen helman poikki… ja aplikoimaan sen etukappaleeseen uniikin nahkakuvion. 

Ja tyytyväisenä esittelen nyt lopputuloksen:Tämä lienee nyt sitä hienosti sanottua ReDesigneä, joka tuo vanhan vaatteen takaisin framille!10 kommenttia:

Rouva Silmukkainen kirjoitti...

Voi kuinka upea siitä tuli! Tosi tyylikäs ja varsinkin tuo nahkakoriste tekee asusta persoonallisen.

hienotar kirjoitti...

Todella makee!! Just sun tyylinen tyylikäs kokonaisuus.

Leena kirjoitti...

Hieno! Olet tosi taitava!

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpä on hienostunut lopputulos! Terv. äiti ja siskolikka

Susu kirjoitti...

Hyvä hyvä! :)

Tuomontuvan Anni kirjoitti...

Hei, hyvät hyssykät, kuinka onkaan tyylikäs kokonaisuus, oikein minnuu hengästyttää katsella. Hieno tekele ja sopii moneen menoon erilaisilla asusteilla:)

nätti rätti itse kirjoitti...

kiitos, kiitos

Marle kirjoitti...

Wau! Taitavissa käsissä syntyy ihmeitä. Sait siitä oikein tyyllikkään asun.

santra kirjoitti...

Wautsi! Upea lopputulos. Hieno tuunaus!

Tilkunviilaaja kirjoitti...

Uudistit erittäin onnistuneesti tylsäksi muuttuneen asusi! Kyllä pukee sua hyvin! Aivan kymppisuoritus.