maanantai 13. heinäkuuta 2015

jaetut muistotVärikäs ja upea näyttelykokonaisuus pysähdytti. Mutta myös muiden muistot, joita oli kirjoitettu pieniin lappuihin. 

Omia  marimuistoja puntaroidessani ensimmäisenä tulivat mieleen ne kaksi perustavanlaatuista kauluspaitaa, jotka ompelin Jokapoika-kankaasta kauan, kauan sitten itselleni ja silloiselle poikaystävälleni. Paitoja pidettiin aikansa. Mutta kun ne sitten jäivät kaappiin, huomasin, että kestävästä kankaasta oli myös seuraavan sukupolven peuhuihin. 

Muutaman vuoden kuluttua meillä oli nimittäin kaksi yhteistä pojanviikaria (ja tyttövauva) ja tallessa nuo kaksi paitaa edelleen. Joten pikkuäitinä erään kesän kynnyksellä taioin paidoista kahdet minikokoiset lappuhaalarit. Lahkeet ulottuivat puoleen sääreen, kuten Pikku Pietarilla konsanaan. Ja muumi-merkit pistelin koristeeksi eteen ja taakse. 

Näyttelyssä tuli mieleen myös omat tilkkutyöni ajalta, jolloin kaikki tämän maan harrasteompelijat peittivät kotinsa seinät tilkkutöillä ja sohvat tilkkutyynyillä. Kotiin palattuani kurkottelin ompeluhuoneen yläkaappeihin ja löysin sieltä mm. seinävaatteen, johon on pistetty säpäleiksi Fujiwo Ishimoton 1985 suunnittelemaa painokangasta nimeltä Ilma. Tämä tilkkutyö on  myös ajalta "kolmen pikkuveijarin pitkät yöunet". Näyttely on esillä 30.8. saakka.2 kommenttia:

sinisukka kirjoitti...

Oih kun pääsiskin tuonne :)

nätti rätti itse kirjoitti...

Tämä näyttely kyllä kannattaa käydä, jos on käymässä Jyvässeudulla.