tiistai 14. elokuuta 2012

satumaja ja mökkipolkkaa

Vanhaan 80-luvun telttarunkoon oli ommeltu uusi raidallinen vaate ja se toimi aikansa lasten leikkimajana iltapäiväkerhoissa sekä lastenleireillä. Se ajautui alkukesästä sattumalta minulle takaisin vanhasta työpaikastani, jossa käväisin kirppuostoksilla.

Juhannuksena se sitten pystytettiin mökin uuteen ylätupaan. Sisätiloihinko? -kyllä vaan. Ihan vain sisustuselementiksi - niin kuin hienosti sanotaan.

Sen sisälle heitettiin aluksi vain patja ja tyyny, jotta sinne voisi halutessaan heittäytyä vaikka suloisille nokosille tai uppoutua omaan kesäkirjaan ongintareissujen ja muiden ulkotouhujen välillä.

Vaikka maja on kokonaan edestä auki, sivuseinät tarvitsivat jonkinlaiset aukot kurkisteluun. Olin ottanut siltä varalta kotoa mukaan parit kangasvärit ja pari pensseliä, enkä empinyt hetkeäkään pyytäessäni pikku-Ainoa assarikseni.

Niinpä yhteisvoimin vetäisimme siihen väreillä koristeelliset ikkunapokat ja kukkakedot. Ja ronskisti tämä täti saksi vielä aukot kiemurapokiin.

Touhujen välillä pikku-Aino tanssahteli mökkipolkkaa iloisesti ympäri tätä satumaista majaa. Teltan katolta tanssia tarkkaili kiltinnäköinen, mummin virkkaama jämälankapöllö - uu-uhuu!


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oih, ihana tausta! :)
Iisuli

Anonyymi kirjoitti...

kiitti iisuli!
-minä