sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

maalattu takki


Valkoisesta, kirpparilta hankitusta puuvillatakista tuli rennon maalailun jälkeen paljon henkilökohtaisempi ja ainutlaatuisempi.


Olen tyttö, joka on aina vaeltanut oranssin ja punaisen ympäröimänä, vaikka välillä sitä yrittää jopa vältellä mieltymyksiään. Tällä kertaa en taaskaan mahtanut sille mitään, että värejä valitessa ajauduin ihan väkisin lempiväreihin, vaikka tarkoitus oli hullutella kaikilla vanhoilla kankaanpainantavärien purkinpohjilla, lilalla, vihreällä ja mustalla. Edes hitusen.

Ja sitten kuitenkin, kaikkien punaisten ja oranssien värijämien jälkeen alkoi vain yksinkertaisesti tuntua siltä, että maalaus olikin tässä. Minä mamelo en enää uskaltanut ottaa sitä riskiä, että sössin muilla väreillä jo hauskalta näyttävän kuviopinnan pilalle.

Toivon, että takki päälläni näyttäisin siltä, kuin olisin kävellyt ison nuotion läpi ja tulenlieskat jäisivät hehkumaan ympärilleni. Mielikuvilla takin saa kipinöimään ja leiskumaan.

Tiedän jo, ettei tämän vaatteen kohdalla tule toteutumaan ”uudistettu, mutta  jää kaappiin”-vaihe.

 Rikki ollut vetoketju vaihtui fimo-massasta tehtyihin nappeihin.


8 kommenttia:

Marsa kirjoitti...

Tuollaisen takin pukisin minäkin päälleni.Hieno!!!!!

marili kirjoitti...

Vinkee takki =) Eipäs ole itselle tullut mieleen maalailla, olen sen vähäisen mitä olen värjännyt heittänyt värinapin kanssa pesukoneeseen tai ämpäriin.

sinisukka kirjoitti...

Ymmärrän tuon värimieltymyksen :D - Upea lopputulos!!!

Pilvikirsikka kirjoitti...

Ihana ja takuulla persoonallisempi kuin se entinen valkoinen. Tykkään väristä.

Jokke kirjoitti...

Se on niin ihanaa kun saa lempivärin ympärilleen.

Helena kirjoitti...

Kiva ja näyttää pirteältä!

Anonyymi kirjoitti...

Ihailen!
Intialainen luennoitsija ihmetteli meidän pukeutumisen tummuutta. Toisaalla samassa luennossaan hän puhui ihmisen pyrkimyksestä olla harmoniassa ympäristönsä kanssa. Silloin ajattelin että ehkä meidän monien syys- ja talviaikainen tumma pukeutuminen on sitä: pyrkimystä harmoniaan ympäröivän luonnon kanssa. Ja sitten keväällä ja kesällä on toisin! Entä kun pimeän aikaan haluaa väriä ympärilleen ja päälleen? Värit ovat ihania, hauskoja, piristäviä, arvoituksellisia!

nätti rätti itse kirjoitti...

Hyvin kirjoitettu Anonyymi! (tai se taisikin olla blogikurssin Annukka.)
Kiitos myös kaikille muille tsemppaamisesta tuolle värille.