maanantai 10. marraskuuta 2014

mummoraitaa (2)Mummoraitojen värit hivelevät silmää, vaikka ujutin joukkoon myös entisaikojen raappahousujen harmaata ja laamapaitojen beigeä... Vaikken raappahousuja ja laamapaitoja ole nähnyt sitten edesmenneen Elsa-mummon aikojen.

Eläköön räsymatto! Eläköön!9 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Ihana! Rakastan räsymattoja. Tänään katselin uutta räsymattoa keittiöön, mutta ei ollut ihan täydellisen mieleinen, niin jäi ostamatta. Olet taitava värien kanssa. Tuonkin väritys on niin raikas.

Kankuritar kirjoitti...

Eläköön räsymatot ja pitkään! Kaunis matto ja niin perinteisissä väreissä kuin vain voi olla.

Hieno tar kirjoitti...

Upea väritys!! Kyllä nyt on pirteä olo, ja kesäinen ;)
OOtko koskaan kokeillu kirkonkaarta raidallisella pohjalla??? Mahtaisko onnistua, ajattelin itse kokeilla.

kosotäti kirjoitti...

Mikä ihana värien leikki , sie teet upeita mattoja.

Pilvikirsikka kirjoitti...

Kyllähän sitä räsymaton eelle ei oo käypää! Ainakin meillä maalaistalossa ne on parhaat matot juurikin tuon pestävyytensä takia. Mukelotkin haluaisivat musta-valkoisia räsymattoja, mutta kun niitä ei kukaan tee ja ittellä ei oo kangaspuita.
Tuossa sinun matossasi on niin kauniit värit ja tuohonhan ei kyllästy ikinä. Olet taitava värien käyttäjä.

nätti rätti itse kirjoitti...

Niin, on mukava. että tänä päivänä taas räsymattoja arvostetaan. Toivottavasti myös tulevaisuudessa, sillä ovathan ne käytännöllisisä ja kauniita, kierrätystä parhaimmillaan ja hyvin pesunkestäviä. Ehkä tämä(kin) matto tulee vielä joskus tulevaisuudessa olemaan lastenlasteni käytössä niin kuin minä olen silmäillyt oman mummoni aikaisia mattoja koko lapsuuteni, nuoruuteni ja aikuisuuteni ajan. - Jälleen kerran kommenttinne ilahduttivat minua, kiitos.

Helmis kirjoitti...

Ihana matto! Ei ole räsymaton voittanutta.
Niistä laamapaidoista ja raappahousuista; kai se on niin raitojen kuin elämänkin kanssa, että juuri ne arjen (raappahousujen) harmaat tarvitaan juurikin korostamaan noita kirkkaita värejä. Matto ei olisi - minusta - ollenkaan niin kaunis, jos siinä olisi pelkkiä kirkkaita raitoja :D. Räsymatot ja muut ns. jämälankakäsityöt ovat parasta väriterapiaa, mitä tiedän.
Itsellänikin on vielä kaksi mattoa mummun kutomia, meinaavat jo lopulta hajota käsii, mutta millään en niistä malta luopua ja salainen haaveeni on, että vielä joskus ehtisin itsekin räsymattoja kutomaan. Lapsille, perinnöksi :).

Tarja Siik kirjoitti...

Ompa Nätti matto !
Kudon juuri samanmoista jämäkuteista.
Mukavaa

Anne kirjoitti...

Ihanan värikäs matto. Oikea arkipäivän piristys :)