perjantai 15. toukokuuta 2015

verannan kutsu
Etuverantamme päätyyn sisustan aina kesäksi sopen, johon voi pötkähtää torkkumaan tai vetäytyä istuskelemaan teemukin kanssa. Yliromanttisen, vaaleanpunaisen hyttysverkon alla uppoudutaan lehtiin, haaveillaan uusista projekteista tai neulotaan tai virkataan. 

Äskettäin siivotessani, vaihdoin sopen seinätekstiilin. Nostin kaapin uumenista esiin vanhan tilkkutäkin, joka on lähtöisin äitini kätevistä käsistä yli 30 vuoden takaa. Täkki oli aikanaan mm. käytössä pikkutyttäreni huoneessa sängynpeitteenä.

Minusta se sopii nyt loistavasti tuomaan pirteyttä ja väriä verannalle, enkä jaksa kovin murehtia sitä, että aurinko tulee sitä syleilemään aika ronskin ottein. Täkki on kulunut ja haurastunut. Olen sitä paikannutkin jonkun kerran. Mutta joka tapauksessa - tilkkutäkki on edelleen yhtä punainen ja herkullinen kuin kesän ensimmäinen suuhun sujahtava makea mansikka! 
Kesäsoppeni laipioon ripustin mieheni kansakoulukäsityönä tekemän lampetin. Kynttilöiden sijaan laitoin siihen neljä pientä kukkaruukkua. Ruukut näyttivät kuvassa niin tyhjiltä, että "piirsin" kuvankäsittelyojelmalla niihin hassut tekokukat. Ruukut saavat totta kai oikeat kesäkukat, kun säät ovat lämmenneet.

Kukkivat koivunoksat valosarjoineen luovat edelleen verannalle samaa tunnelmaa. Uusi iso risukranssi olisi verannalle saatava myös. Ja rottinkituolien päälliset pitäisi päällystää uudelleen... Toivon lisäksi kasvattavani verannalla viime kesän tapaan paljon vihreää.


5 kommenttia:

SeijaAnneli kirjoitti...

Hyvä idea!

kosotäti kirjoitti...

Ompa ihana kutsuva soppi, oikea keidas.

Marle kirjoitti...

Kaunis ja pirteä peitto. Hauska idea tuo ruukkulampetti! Voisiko siihen laittaa mansikoita?

Krista kirjoitti...

Ruukkulampetti on ihan mahtava idea ja tuo peitto on upea myös!

nätti rätti itse kirjoitti...

Kiitos kommenteista. - Mutta milloin sää lämpenee?