lauantai 2. toukokuuta 2015

opiskelumuistoja roskiinJärjestelin uudelleen varastoa, ettei kaikki olisi hyrskyn myrskyn, kun istahdan talvitauon jälkeen kangaspuiden ääreen. Pihasta ovat lumet sulaneet. Kevätauringonsäteet hiipivät varastoon sisälle. Kevät saa kaiken tämän aikaan. Pääsen pian käyttämään hoksottimiani kangaspuiden ääreen. Viimeiksi kudotun pikkumaton jälkeen lointa on laskujeni mukaan jäljellä noin  kolmen pitkän maton verran.

Varastoa siivotessani päätin vihdoinkin luopua viimeisistä opiskeluaikaisista mapeista. Paperia sisältävät mapit olin jo heittänyt joskus aiemmin jätepaperikeräykseen, mutta nämä viimeiset mapit olivat täynnä kaikenlaisia taustapahveille niitattuja mallitilkkuja ja –töitä. Niitä silputessa ja repiessä tuli mieleen muistoja opiskeluvuosilta. Mieleeni palasivat hetket, joissa mallityöt olivat syntyneet. Valmistuimme opiskelukavereiden kanssa ompelu- ja neulealan suunnittelijoiksi 1986. 

Löysin myös vanhan päiväkirjani, jossa kerron neulekoneen hankinnasta. Vuosi oli 1981. Kone on edelleen... ei täydessä, mutta hyvässä iskussa.


6 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Olisiko noista mallitilkuista ollut opetusmateriaaliksi jonnekin työväenopistoon tai muuallla?

Anonyymi kirjoitti...

Vinttiä siivotessani säästin muutaman tyttären käsityökoulun aikaisia mallitilkkuja ja ajattelin tehdä niistä hänelle patalappuja. Ajatus odottaa vielä toteutumistaan, mutta ainakin ovat tallessa. ---Sinulla on sellainen blogi, joka pitää aina lukea,jos olisit keksinyt jotain uutta tehdä vanhasta. Useimmat ideat ovat tosi hyviä. Ter. Marjatta

Reija kirjoitti...

Itse tein samanoloista siivousta tässä muutama kuukausi sitten. =)Monia muistoja tuli mieleen myös. =)

nätti rätti itse kirjoitti...

Voih, olisin mielelläni jatkojalostanut edes jostakin noista mallitilkuista jotain muuta, mutta kaulusten puolikkaita, laskoskokeiluja yms. ei vain saa ympättyä mihinkään järkevään... Saati, että olisin tiennyt ketään, joka tänä päivänä opettaisi koneneulontaa ja joka olisi mielellään nuo ottanut omaksi opetusmateriaalikseen. No, kaikella on aikansa.

Tarja Siik kirjoitti...

Onnea kangaspuilla kutomiseen ! Jään odottamaan postausta.
Raivaus antaa tilaa uusille ideoille.

nätti rätti itse kirjoitti...

Aivan. Raivaus antaa tilaa uudelle.