tiistai 12. toukokuuta 2015

voittajanaTiedätkö - minulla on ihan voittajan fiilis! Laudeliinakankaasta, jota kudoin viime viikolla työpäivien päätteeksi, tuli niin upeeta, etten meinaa saada silmiäni irti siitä. Kangasta hivelen ja huokailen, että ihanko minä tuollaista sain omin käsin aikaan. 

Kun moneen, moneen vuoteen istahdin erityisen pellavaloimen ääreen, kutominen oli niin hirveän mukavaa, etten pystynyt lopettamaan ennen kuin loimi oli lopussa. Nyt minulla on 4,5 metriä kaunista, kapeaa pellavakangasta.

En suinkaan raaski sitä kaikkea tehdä laudeliinoiksi, vaan päärmään ainakin yhden pätkän kaitaliinaksi. 
Kutominen inspiroi kutomaan lisää. Oma mattoloimi omassa varastossa odottaa. Alkusolmut on tehty ja lähtölaukaus ammutaan ensi viikolla.

Harmi, että niin moni käsitöihin muuten kalleellaan oleva ihminen jättää istahtamatta koskaan kangaspuiden ääreen, eikä koe kutomisen hurmaa. Aluksi se tuntuu ihan taikuudelta. Suosittelen. Käsityökeskuksissa odottavat valmiit loimet ja saat henkilökohtaisen neuvonnan.5 kommenttia:

Helena kirjoitti...

Kiva sidos. Valitettavasti pölyallergian takia jouduin laittamaan omat kangaspuuni kasaan muutama vuosi sitten. Jouduin kyllä tekemään surutyötä, kun en enää voi kutoa.

Marle kirjoitti...

Kaunista on, en ihmettele, että hiplaat niitä mennen tullen. Minä en mene kutomaan sen takia, että jäisin niihin kangaspuihin kiinni loppuelämäksi. Se on varma. Kun seuraan tuota naapurin rouvan kudontaa, ihan päästä huimaa! Koko ajan vaan kutoo. Varmaan ottaisi mökkimatkalle autoonkin pienet puut, jos saisi. Mökillä hänellä on ihan isot puut ja täällä kaupungissa työviksen kudontasali.

nätti rätti itse kirjoitti...

Olen huomannut, että minä teen asioita kausiluonteisesti. Innostun jostakin, teen aikani, vaihdan toiseen tekemiseen, sitten taas vaihteeksi jotain muuta. Kiinnostus säilyy kun ei uppoudu liiaksi johonkin tiettyyn. Joskus tosin taitaa mopo karata käsistä...

Anonyymi kirjoitti...

hienoa on kutoa ja kaunista oletkin saanut aikaa.
Vaan ei ole meillä Seinäjoella enää kangaspuita, mikä tuntuu ihmeelliseltä, kun on kädentaidoista kyse, eipä täällä ole enää minkäänlaista opetustakaan.

nätti rätti itse kirjoitti...

hei anonyymi! eikös kangaspuita ja ohjausta löydy Kaarakan taitokeskuksesta? Oletan niin.