keskiviikko 6. toukokuuta 2015

työpäivien päätteeksiOlen nyt parina päivänä ryhtynyt työpäivän päätteeksi vähäksi aikaa kankuriksi - kuten alan taitureita ennen vanhaan kutsuttiin - ja kutonut laudeliinaa käsityökeskus Alliinan valmiiseen loimeen. En siis tarvinnut tietää mitään kudonnan sidosopista, kankaan rakentamisesta tai onko tämä sidos panamaa, ripsiä vai kilpikangasta. Ihailin vain edellisen asiakkaan kutomaa laudeliinaa ja päätin, että minä tahtoo myös.
Tätä kutoessa en voi herpaantua toisen kanssa höpöttelemään. Heti  menee poljentajärjestys pieleen ja tulee virhe. Ja purkaminen ei ole kivaa. Mutta keskittyneenä työ etenee ihan silmissä ja kohta huomaat, että vajaat kaksi metriä kaunista puuvillapellavakangasta on kudottu!


4 kommenttia:

Marle kirjoitti...

Voi hyvänen aika, kyllä tulee hienoa kangasta. En ikinä oppisi mistä kolosta ja milloin tuota puukapulaa pitää laittaa.

Kankuritar kirjoitti...

Kaunista tulee!

Hieno tar kirjoitti...

Ah, kesä ja sauna, lauteilla omakutoma alunen! Iiiik ihanaa, kaunis vihreävalkoinen kangas tulossa. Kapean loimen saakin aika nopsasti valmiiksi.

nätti rätti itse kirjoitti...

Kiitos kun kommentoit. Kässärin Liisalta ja Mirjalta terkkuja, ettei sinne kutomaan tullessa tarvitse osata. Vain kiinnostus riittää. Kyllä siellä neuvotaan.