lauantai 2. maaliskuuta 2013

kyllä kelpaa

Ensinnäkin hyvä lukija, pyydän anteeksi tätä väriä. Harmaata, yäk.

Syy miksi tällä kertaa näin synkistelen on hyvin yksinkertainen. Lankaa valitessani käsityökeskus Alliinan lankalaarista tuo yksi harmaa kerä näytti niin yksinäiseltä muiden ihastuttavien pinkkien ja kuulaan vihreiden Cotton Bambooiden joukossa. Armahdin sen sieltä murehtimasta pois, sillä ihan sama kait se on, minkä värinen kyökkiini tuleva tiskirätti on.

Suunnittelin, ettei tämän pikkuprojektin kanssa tupeksita yhtään. Vyöte kertoi puikkokoon ja neuletiheyden. Silmukoita tulee olla noin 40 riippuen mallineuleesta, mutta mitä mallineuletta tekisin? Pääni ehdotti, että nostaisin empimättä hyllystä yhden neulekirjan, aukaisisin sattumanvaraisesti ja katsoisin, mikä mallineule osuisi kohdalle ja sitä neuloisin. Silläkin riskillä, että se olisi pahimman luokan palmikkoa, jossa puikkoja tulisi pyöritellä suuntaan jos toiseen. Ja niin sitten tein. Sillä ihan sama kait se on mitä mallineuletta kyökkiini tuleva tiskirätti on.

Kirja, joka tuolloin osui kohdalle oli Son of Stitch´n Bitch - neulo ja virkkaa elämäsi miehelle. Mallineule, joka avautui kirjasta, oli helppo. Hyvin vaivatonta nurjin ja oikein silmukoin neulottavaa ruudukkoa. Paperille sen ensin pikaisesti laskeskelin. 41 silmukkaa.

Tämä rätti ei ole väriltään nätti, mutta mallineule on sievää. Kyllä se kelpaa.3 kommenttia:

Heispaliina kirjoitti...

Minusta tuo harmaa on tyylikkään harmaa :)

Susu kirjoitti...

Kelpaa kelpaa! Jos se olisi pinkki ja vaikka pitsineuletta, niin raskisiko sillä pöytiä pyyhkiä :)

sinisukka kirjoitti...

Oookoo, saat anteeksi :D Malli on niin nätti, se korvaa kaiken!!! Mullakin menossa tiskirättibuumi...