torstai 11. lokakuuta 2012

hukkaan menneenä päivänä


"Minulla on mennyt päivä hukkaan."
Ihmiset sanovat harvoin ennen nukahtamistaan: "Olipa tänään hyödyllinen päivä! Hyvää yötä!" Sen sijaan he ajatteleat huolestuneina kaikkia niitä asioita, jotka jäivät tekemättä ja jotka olisi pitänyt hoitaa jo viime viikolla ja toteavat päivän menneen hukkaan. 
He ottavat mukavan kylkiasennon, sulkevat silmänsä ja odottavat hetken. "Väliraportti tekemättä!" he pöyhivät tyynyn paremmaksi, ottavat uuden asennon ja sulkevat silmänsä. "Tyytyväisyyskysely täyttämättä! Strategia laatimatta!" He kävelevät huoneen ympäri, avaavat ikkunan, vetävät keuhkot täyteen raitista kaupunki-ilmaa, palaavat vuoteeseen, ottavat sikiöasennon ja puristavat silmät kiinni. "Laatujärjestelmä päivittämättä! Genre määrittelemättä! Kalvot tekemättä! Differdingerpalkki kesken!" Yö on mennyttä.
Yöt eivät menisi hukaan, jos päivät saisivat mennä. 

Ote kirjasta Minna Lindgren: Sivistyksen turha painolasti


Tänä hukkaan menneenä päivänä yritän todistaa itselleni, että on tässä edes joskus ollut hyödyllinen päivä. Ja todistan sen teillekin, lataamalla tähän vaikka muutaman kuvan siitä, mitä olen saanut joskus aikaan sanomalehtien värikkäistä markettimainossivuista. Ei sentään kaikkea kuitenkaan yhtenä päivänä.

4 kommenttia:

katjainkeri kirjoitti...

Voi jukra, nää on kivoja - ihan superkivoja, ei oo ikinä tullu mieleeni näistä mainoksista tehdä mitään näin kivaa, nättiä ja kätevää. Kiitos - plagioin ideasi!

sinisukka kirjoitti...

Aivan mahtavia! Olen aina halunnut osata tällaisen punonnan, ehkäpä vielä opettelenkin!

nätti rätti itse kirjoitti...

.. ja usko tai älä, mutta ihmeen kestäviäkin ne on, kun punonta on tiivistä. Suihkautettu spraylakkaa kerros.
Kiva, jos innotustuitte.

kipi kirjoitti...

Onpa kiva idea ja kauniita säilytyskoreja! :)