maanantai 1. lokakuuta 2012

ruskeista ryijylankapätkistäSisässäni tytisee aina, kun tiedossa on usean tunnin bussimatka. Silmissä alkaa välkkyä lankakerät ja koukut ja puikot tai jotain... Onko siis ihan pakko ottaa silloin jotain käsityötä mukaan, vaikkei mitään olisi sillä hetkellä kesken? Kyllä!

Viimeiksi sujautin kässäpussukkaani kerän, joka oli solmittu ruskeasävyisistä vanhoista ryijylangan pätkistä sekä 3 nron koukun. Nämä mehevän väriset, virkkaamalla päällystetyt purkinkannet, joista on koottu pannunalusia, ovat nimittäin tungeksineet päässäni jo jonkin aikaa. Tahtoo minäkin!

Niinpä aloin virkata... Virkkasin kiinteitä silmukoita, vaikka esimerkkiä matkimalla olisi pitänyt virkata pylväitä. Virkkasin syyskoivun sävyillä, vaikka esimerkkiä matkimalla olisi pitänyt virkata kukkien, auringon ja järvimaiseman sävyillä. Päällystin kurkkupikkelsikannet, vaikka matkimalla olisi pitänyt päällystää vauvanruokapurkkien kansia. 
Siis pieleenhän se meni; lopputulos ei ollut yhtä kaunis ollenkaan. 

Tosin vähäsen piristyin, kun huomasin, että vastapaistettujen muikkujen kanssa ne käyvät selvästi sävy sävyyn!

*******
Jaa, enpä olekaan vielä sanonut vast`ikään liittyneille uusille lukijoilleni, että kiva kun liityitte: Heidin iloinen käsityökulma, Heispaliina, riikan räpellykset, eikku ja Päivi Valtonen! 

Hei, tulkaa Kässäbloggaajien päivään 27.10.2012!3 kommenttia:

Susu kirjoitti...

Onko ihan pakko ottaa käsityötä mukaan... No ON :DDD (nimim. muutama sukka saanut alkunsa ihan siitä et ois junassa tekemistä)

Tarja A kirjoitti...

Hyvän näköisiä leipäsiä. Hauska idea, joista voisi koota monenmoista.

pik.ku kirjoitti...

Tykkään. Kiva, että idea pursuilee ja rönsyilee ja voidaan todeta, että värillä ja koolla ei ole väliä. Niin, ja onhan se hyvä, että sointuvat muikkujen sävyyn.