tiistai 30. lokakuuta 2012

ommeltu lumiukko


Nyt on aika talven tulla. 

Julistan tänään sienikauden päättyneeksi,  sillä meidän etupihalle tepsutteli tänään isohko lumiukko. Tepsutteli sinne ompeluhuoneen kautta. Matka kesti eilisillasta tähän aamuun. Korituoliin istahti... kylätien kulkijoita hyväntuulisesti tervehtimään. 

Sen sisään upposi kolmen vanhan tyynyn sisukset ja vähän ylikin. Ylle kaivoin kaikenmaailman kaappien pohjalta löytyneitä vanhoja tumppuja ja huopahatun ja kaikenlaista. Kaikki tietenkin kiinni pikkupistoin, että kestävät kaikki tulevat lumituiskut ja talvimyrskyt. 

Taidan käydä juttelemassa sille joka päivä. Ja samalla fiksailla sitä siinä samalla. Sen se ansaitsee, sillä niin hauskaa sen työstäminen oli. 

Tervetuloa talvi!

9 kommenttia:

Tari kirjoitti...

Ihana ukkeli:D

Jokke kirjoitti...

Ei kai sille tule hiki?

santra kirjoitti...

Hihii. Hulvattoman hauska. Aivan mahtavaa.

nätti rätti itse kirjoitti...

Ukkeli oli tänä aamuna jo ensilumella kuorrutettu ja oli vielä hauskemman näköinen. Jos sää lämpenee, ei ole onneksi pelkoa että se sulaa, mutta tuleeko sille hiki? hmmmm... täytyy tarkkailla ja jos hikikarpaloita ilmestyy, niin harkitsen sen sullomista pakastimeen, vitsi, vitsi!

sinisukka kirjoitti...

Kelpaa siellä istuskella :D

Anonyymi kirjoitti...

Hui! Naapurit ajaa vielä ojaan tuon nähtyään...
Iisuli

nätti rätti itse kirjoitti...

Iisuli, onneksi on tuossa kohti suora tie! :)

Tuulia kirjoitti...

Ihana lumiukko. Olen joskus vuosia sitten tehnyt tontun samaan tapaan, mutta lumiukkoja näkee kyllä harvemmin. Kiva blogi!

nätti rätti itse kirjoitti...

Tonttukin olisi kiva, totta vie. Sen sijaan lumiukkohepulla on pitempi elinikä... siis tarkoitan pitempää esilläoloaikaa...
Kohta on lumiukon aika siirtyä istuskelemaan lumihangesta lähemmäksi verantaa. Hyvää Joulunodotusta Tuulia!